ΣΠΟΡ

Champions League: Πρεμιέρα στους ομίλους της κορυφαίας ποδοσφαιρικής γιορτής

Champions League: Πρεμιέρα στους ομίλους της κορυφαίας ποδοσφαιρικής γιορτής
EPA/φωτογραφία αρχείου

Έπειτα από μερικούς μήνες… υπομονής και με την… βοήθεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 που έγινε στην Ρωσία, οι ποδοσφαιρόφιλοι σ’ όλον τον πλανήτη έχουν και πάλι την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Champions League.

Το βράδυ της 27ης Μαΐου η Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της, καθώς στον τελικό του Κιέβου απέναντι στην Λίβερπουλ, πήρε τη νίκη 3-1 με ανατροπή και σήκωσε το 13ο τρόπαιο και παράλληλα το τρίτο συνεχόμενο, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει, υπό τη νέα μορφή της διοργάνωσης.

Τερματικός… σταθμός στη νέα αγωνιστική περίοδο είναι το Στάδιο Μετροπολιτάνο στην Μαδρίτη. Το νέο «σπίτι» της Ατλέτικο, η οποία έπειτα από 51 χρόνια αποχώρησε από το «Βιθέντε Καλντερόν», θα φιλοξενήσει την 1η Ιουνίου του 2019 τον τελικό του Champions League και οι 32 ομάδες που μετέχουν στους ομίλους, ευελπιστούν, μπορεί όχι και όλες, πως θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι την… πηγή και να αγγίξουν το τρόπαιο.

Η αυλαία της νέας σεζόν ανοίγει την Τρίτη (18/9) το απόγευμα, όπου για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του θεσμού, τα παιχνίδια δεν θα έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 21:45 (ώρα Ελλάδας), αλλά πλέον θα… σπάνε σε δύο ζώνες. Η πρώτη στις 19:55 και η δεύτερη στις 22:00. Η αρχή στη νέα εποχή θα γίνει στο Μιλάνο και την Βαρκελώνη. Στις 19:55 στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου η Ίντερ αντιμετωπίζει την Τότεναμ, ενώ η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Αϊντχόφεν.

Το κυρίως μενού της πρώτης ημέρας θα γίνει στην δεύτερη... ζώνη. Το παιχνίδι που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από αυτό της Λίβερπουλ με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι φιναλίστ του περσινού τελικού ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στο Champions League κόντρα στην ομάδα που έχει επενδύσει τα περισσότερα χρήματα τα τελευταία χρόνια για να το καταφέρει, αλλά δεν το έχει πετύχει. Το ματς θα γίνει στο πλαίσιο του 3ου ομίλου, με τους Ερυθρό Αστέρα και Νάπολι να συμπληρώνουν το… καρέ και να αναμετρώνται στο Βελιγράδι.

Παράλληλα, έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι της Μονακό με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαντίμ υποδέχεται τους «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε, με τους δύο συλλόγους να κάνουν όνειρα για την συμμετοχή τους στον τελικό. Το άλλο ζευγάρι του 1ου ομίλου είναι αυτό της Κλαμπ Μπριζ με την Ντόρτμουντ που «μάχονται» στο Βέλγιο.

Η αυλαία της 1ης ημέρας θα πέσει με τις αναμετρήσεις του 4ου γκρουπ. Στην Γερμανία η Σάλκε θα αντιμετωπίσει την Πόρτο, ενώ στην Κωνσταντινούπολη, η Γαλατάσαραϊ κοντράρεται με την Λοκομοτίβ Μόσχας, σ’ έναν από τους πιο αμφίρροπους ομίλους.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου

19:55 Ίντερ - Τότεναμ
19:55 Μπαρτσελόνα - PSV Αϊντόφεν
22:00 Μονακό - Ατλέτικο Μαδρίτης
22:00 Κλαμπ Μπριζ - Ντόρτμουντ
22:00 Ερυθρός Αστέρας - Νάπολι
22:00 Λίβερπουλ - Παρί Σεν Ζερμέν
22:00 Σάλκε - Πόρτο
22:00 Γαλατάσαραϊ - Λοκομοτίβ Μόσχας

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου

19:55 Άγιαξ - ΑΕΚ
19:55 Σαχτάρ Ντόνετσκ - Χόφενχαϊμ
22:00 Μπενφίκα - Μπάγερν Μονάχου
22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν
22:00 Βικτόρια Πλζεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Ρόμα
22:00 Βαλένθια - Γιουβέντους
22:00 Γιουνγκ Μπόις - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ