ΣΠΟΡ

Κλουζ - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Καλό «ζέσταμα» πριν το «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Κλουζ - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Καλό «ζέσταμα» πριν το «Παύλος Γιαννακόπουλος»
ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με αρκετά καλά διαστήματα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ  επικράτησε με 79-72 της Κλουζ σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στη Ρουμανία.

Η αναμέτρηση ήταν έτσι κι αλλιώς ιστορικού χαρακτήρα, με την πρώτη επίσκεψη των «πράσινων» στη Ρουμανία και το παρθενικό αντάμωμά τους με την Κλουζ. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι φρόντισαν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα γιορτής στη Sala Polivalenta!

Οι παίκτες της Κλουζ παίζοντας με ενθουσιασμό κατάφεραν να βάλουν δύσκολα, κατά διαστήματα του παιχνιδιού, στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με τον Τσάβι Πασκουάλ να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Εν κατακλείδι, όμως, η διαφορά ποιότητας ήταν πολύ μεγάλη κι έτσι οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν.

Ήταν σίγουρα, πάντως, ένα καλό «ζέσταμα» εν όψει του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», το οποίο θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε εν όψει της έναρξης των επίσημων διοργανώσεων.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Λάνγκφορντ ξεκίνησε «ζεστός» και πέτυχε μαζεμένους πόντους (είχε 10 στο ημίχρονο) με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να προηγείται με 19-11 (9’) αλλά ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων τους έδωσε τη δυνατότητα να αντιδράσουν.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε διάφορες δοκιμές κι η ρουμάνικη ομάδα έκανε επιμέρους 11-2 για να προηγηθεί για πρώτη φορά (22-21 στο 12’). Οι «πράσινοι» ανέβασαν την πίεση τους στην άμυνα κι έτσι άρχισαν να χτίζουν διαφορά, η οποία έφτασε στο +9 (41-32) στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Το «τριφύλλι» συνέχισε κεφάτο και με μαέστρο τον Καλάθη κατάφερε να ξεφύγει με διψήφια διαφορά. Συγκεκριμένα, με τον διεθνή γκαρντ να φτάνει τους 7 πόντους στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 49-34 (25’).

Σε εκείνο το σημείο άρχισε να φαίνεται κι η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, με τους «πράσινους» να δείχνουν σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο, περιόρισαν τα κενά διαστήματα και παράλληλα ήταν προσηλωμένοι στην άμυνα. Κάπως έτσι έστειλαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (58-37 στο 26’).

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ορισμένους μαζεμένους πόντους αλλά είδαν τον Λάσμε να έχει απαντήσεις ακόμα και από την περιφέρεια (με τρίποντο έκανε το 63-46). Στην τέταρτη περίοδο, βέβαια, ο Παναθηναϊκός έριξε ρυθμούς σε… επικίνδυνο βαθμό!

Οι κεφάτοι γηπεδούχοι δεν είχαν διάθεση να το βάλουν κάτω και με επιμέρους 10-2, μείωσαν σε 59-65. Ο Λάσμε, όμως, ξανά ήταν αυτός που… απάντησε για τους «πράσινους», οι οποίοι ανέβασαν και πάλι ρυθμούς διαρτηρώντας σχετικά άνετα το προβάδισμα ως το φινάλε.

TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-19, 32-41, 49-63, 72-79.

ΚΛΟΥΖ (Σίλβασαν): Ντικς 19 (1), Μολντοβεάνου 2, Μουρεσάν, Καλνιτσένκο 5 (1), Ίσλεϊ 13, Τορόκ, Ράσιτς 16 (3), Μαρίνοφ 7, Κούτι, Σταμένκοβιτς 4, Τέιρ, Βασμπούμ 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ ΟΠΑΠ (Πασκουάλ): Τόμας 8, Λάνγκφορντ 12 (1),Παπαγιάννης 3, Λάσμε 11 (1), Σακελλαρίου, Παπαπέτρου 6, Γκιστ 6, Βουγιούκας 1, Λεκαβίτσιους 4, Λοτζέσκι 8 (2), Καλάθης 12 (1), Αντετοκούνμπο 3, Μήτογλου 5.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ