ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Πικρός αποκλεισμός για την Ελλάδα

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Πικρός αποκλεισμός για την Ελλάδα
Η ήττα από τη Νιγηρία ήρθε με έναν πόντο (56-57) στα τελευταία δευτερόλεπτα... ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ELVIRA URQUIJO A.

Η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε 56-57 από τη Νιγηρία και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών που διεξάγεται στην Τενερίφη.

Μια μυθική ανατροπή πήγε να κάνει η Ελλάδα απέναντι στη Νιγηρία, αφού επέστρεψε από το -15 και για ένα χαμένο ριμπάουντ και μια λάθος επαναφορά δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει. Αν τα κατάφερνε η Εθνική Γυναικών, θα περνούσε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όπου θα αντιμετώπιζε τις ΗΠΑ. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά δεν τα κατάφεραν όμως και το 57-56 του αγώνα στο «Κίκο Καμπρέρα» της Σάντα Κρουθ στην Τενερίφη, έστειλε τη Νιγηρία στην οκτάδα.

Η «γαλανόλευκη» έκανε μια τιτάνια προσπάθεια για να προκριθεί, με οδηγό τη Μαριέλλα Φασούλα που είχε 18 πόντους, ενώ η 40χρονη Εβίνα Μάλτση πρόσθεσε 13 και η Καλτσίδου 9. Η αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Εβίνα Μάλτση, πάντως δήλωσε πως δεν έχει την πρόθεση να σταματήσει και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα! Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα βρέθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα νοκ-άουτ ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού είχε προκριθεί από τη φάση των ομίλων και το 2010 ωστόσο τότε είχε αποκλειστεί από την Αμερική.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 31-26, 48-37, 57-56

ΝΙΓΗΡΙΑ (Ότις Χάφλεϊ Τζούνιορ): Ακχατόρ 14, Ελονού, Ιμοβμπιό 2, Καλού 14 (3), Νινγκιφά 10, Ακαραϊβε, Ακασίλι, Αμουκαμαρά 13, Εντεφεριόκα 2, Μοχάμεντ, Ογκόκε, Οκόγε 2

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Κεραμιδάς): Φασούλα 18, Καλτσίδου 9, Μάλτση 13 (2), Παυλοπούλου 5 (1), Σπανού 8, Χριστινάκη 3, Κοσμά, Λύμουρα, Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Σπυριδοπούλου, Σταμάτη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ