ΣΠΟΡ

Super League: Πέρασε από το Ηράκλειο η ΑΕΚ, συνεχίζει ο Παναθηναϊκός!

Super League: Πέρασε από το Ηράκλειο η ΑΕΚ, συνεχίζει ο Παναθηναϊκός!
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν ένα από τα τρία γκολ τους σε βάρος του ΟΦΗ Eurokinissi Sports

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη, την ώρα που ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το απόλυτο μετά από πέντε αγωνιστικές στη Super League επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ

Σημαντικές αναμετρήσεις περιλάμβανε το πρόγραμμα του Σαββάτου στην 5η αγωνιστική της Super League. Στην πρώτη, χρονικά, εξ αυτών η ΑΕΛ νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στη Λάρισα χάρη σε γκολ που πέτυχε από το 3’ ο Μιλοσάβλιεβιτς. Υπό την… απειλή της αναβολής λόγω του κυκλώνα «Ζορμπά», εν τέλει Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα αναμετρήθηκαν κανονικά στο βροχερό ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν για πρώτη φορά πίσω στο σκορ στο φετινό πρωτάθλημα, εξαιτίας του γκολ που πέτυχε ο Κρίζμαν στο 23’ του αγώνα. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιώργου Δώνη αντέδρασε και στο 44’ ισοφάρισε με τον Χατζηγιοβάνη. Στο 59’ ο Φεντερίκο Μακέντα διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού!

Το ενδιαφέρον όλων στράφηκε αργότερα στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που επικράτησαν άνετα 3-0, δείχνοντας πως άφησαν πίσω τους τις ήττες από Άγιαξ και ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προηγήθηκε στο 20’ με τον Τάσο Μπακασέτα, ενώ οι Κρητικοί έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κομεσίδη στο 30’. Στη συνέχεια της φάσης αυτής, ο Ροντρίγκο Γκάλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 για την ΑΕΚ ενώ το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πόνσε με το γκολ που πέτυχε στο 64’.

Έτσι, η ΑΕΚ έφτασε στους 12 βαθμούς και είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με ένα ματς περισσότερο όμως από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που συγκρούονται την Κυριακή στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έχει 9 βαθμούς, παρά τις πέντε νίκες του αφού άρχισε τη σεζόν με -6, ενώ η ΑΕΛ έφτασε στους 6 πόντους με τη δεύτερη νίκη της φέτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ