ΣΠΟΡ

Champions League: Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε η ΑΕΚ

Champions League: Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε η ΑΕΚ
Απογοητευμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ μετά το τέλος του αγώνα με τη Μπενφίκα ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η ΑΕΚ πάλεψε πολύ απέναντι στη Μπενφίκα και άξιζε κάτι καλύτερο από το τελικό 3-2 υπέρ των Πορτογάλων στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια, η ΑΕΚ ήταν οικοδεσπότης ενός μεγάλου παιχνιδιού για τη φάση των ομίλων του Champions League. Η Ένωση υποδέχθηκε τη Μπενφίκα μπροστά σε περίπου 40.000 οπαδούς της, όμως, δεν κατάφερε να τους αποζημιώσει με ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι Πορτογάλοι εμφανίστηκαν ανώτεροι ποιοτικά και… ψυχροί εκτελεστές στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν 3-2 και να γίνουν φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά και για τη θέση που οδηγεί στο Europa League. Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ μένει πίσω στη διεκδίκηση των προνομιούχων θέσεων και το έργο της γίνεται ακόμα πιο δύσκολο αφού στα επόμενα παιχνίδια θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου.

Στο ματς του ΟΑΚΑ, πάντως, η ΑΕΚ δεν άξιζε να έχει τέτοια τύχη. Ειδικότερα η ΑΕΚ του δεύτερου ημιχρόνου. Στο πρώτο ημίχρονο η Μπενφίκα προσπάθησε να «καθαρίσει» νωρίς την υπόθεση νίκη και με δυο γκολ από Σεφέροβιτς στο 6’ και Γκριμάλντο στο 15’ έδειχνε να έχει πετύχει τον σκοπό της. Η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε, δικαίως, στο 45’ ο Ντίαζ έδωσε στην ΑΕΚ αριθμητικό πλεονέκτημα κι αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Ουζουνίδη στο δεύτερο ημίχρονο. Η προσπάθεια αυτή καρποφόρησε, με μεγάλο πρωταγωνιστή – αλλά και μοιραίο στη συνέχεια – τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο φορ της ΑΕΚ στο 53’ και το 63’ «χτύπησε» και με δυο δικά του γκολ ισοφάρισε σε 2-2 για την Ένωση. Στη συνέχεια, όμως, έχασε μοναδική ευκαιρία να της δώσει και το προβάδισμα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σεμέδο με ένα… κρύο γκολ έκανε το 3-2 για τη Μπενφίκα που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στα άλλα ματς της ημέρας στο Champions League, Μπάγερν Μονάχου και Άγιαξ έμειναν στο 1-1 για τον όμιλο της ΑΕΚ. Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-1 τη Χόφενχαϊμ με ανατροπή στη Γερμανία, ενώ για τον ίδιο όμιλο η Λιόν επέστρεψε και πήρε ισοπαλία 2-2 από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ που είχε προηγηθεί μέσα στη Γαλλία. Την έκπληξη της βραδιάς έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που νίκησε 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Ρωσία, ενώ η Ρόμα δεν είχε προβλήματα και επικράτησε 5-0 της Βικτόρια Πλζεν στην ιταλική πρωτεύουσα. Εύκολο βράδυ πέρασε στο Τορίνο η Γιουβέντους που νίκησε 3-0 τη Γιούνγκ Μπόις, ενώ Μάντσετερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια έμειναν στο 0-0 στην Αγγλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ