ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασαν τα φαβορί

Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασαν τα φαβορί
Άνετη νίκη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο Παγκράτι ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Οι επτά από τις οκτώ ομάδες που θα βρεθούν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ έχουν ήδη προκριθεί και περιμένουν την όγδοη. Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, εύκολη νίκη και η ΑΕΚ.

Χωρίς προβλήματα για τα φαβορί κύλησαν οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ την Τετάρτη. Μετά από αυτές τις αναμετρήσεις, έχουν συμπληρωθεί κατά τα 7/8 οι ομάδες που θα απαρτίζουν τη φάση των προημιτελικών. Στις αναμετρήσεις της Τετάρτης, ξεχώρισε η νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που ήταν… σαρωτικός και διέλυσε 100-66 το Παγκράτι εκτός έδρας. Εύκολη νίκη πήρε και η ΑΕΚ που νίκησε 76-54 τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Αιγάλεω και θα αντιμετωπίσει στους «8» τον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 81-69 του Πανιωνίου και πήραν την πρόκριση, ενώ ο Προμηθέας Πάτρας διέλυσε 86-65 τον Άρη. Το Περιστέρι επικράτησε 91-81 του Ήφαιστου Λήμνου και με τη σειρά του προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα βρεθεί και η Κύμη μετά την εκτός έδρας νίκη της 69-61 επί του Ρεθύμνου. Για να ολοκληρωθεί η φάση των «16», εκκρεμεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Χολαργό στο ΣΕΦ την Πέμπτη, με το νικητή του «ζευγαριού» να αντιμετωπίσει στους «8» τον Κολοσσό που είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του από την Τρίτη.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Κύμη – Περιστέρι

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Προμηθέας – Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός/Χολαργός – Κολοσσός Ρόδου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ