ΣΠΟΡ

Super League: Με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός κλείνει ο κύκλος των ντέρμπι τίτλου

Super League: Με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός κλείνει ο κύκλος των ντέρμπι τίτλου
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Με το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 20:30 στο ΟΑΚΑ κλείνει για τον πρώτο γύρο της Super League, ο κύκλος των ντέρμπι που αναμένεται να κρίνουν σε σημαντικό βαθμό τον τίτλο του εφετινού πρωταθλητή.

Οι δύο «μονομάχοι» προέρχονται από «ευρωπαϊκές ήττες» και με σοβαρά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, δεδομένου ότι αμφότεροι δέχθηκαν από τρία γκολ (σ.σ. η ΑΕΚ από την Μπενφίκα και ο Ολυμπιακός από την Μίλαν).

Κατά συνέπεια, ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που θα κρίνουν το ντέρμπι, είναι η ανασταλτική συμπεριφορά που θα επιδείξουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, τόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς, καλούνται να «ανατάξουν» την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών τους, προκειμένου ν΄ αφήσουν πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα και να επικεντρωθούν στον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής. Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι δύο ομάδες δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές, ωστόσο η ΑΕΚ διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα, καθώς θ΄ αγωνισθεί μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων της.

Χωρίς αμφιβολία, ο μεγάλος κερδισμένος από αυτόν τον κύκλο των ντέρμπι, είναι ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου, επικράτησαν τόσο της ΑΕΚ (εντός με 2-0), όσο και του Ολυμπιακού (εκτός με 1-0), με αποτέλεσμα όχι μόνον να «σβήσουν» το περυσινό -2, αλλά και να αφήσουν πίσω έναν βαθμό, τους βασικούς συνδιεκδικητές του τίτλου. Και υποδεχόμενοι τον ουραγό και χωρίς βαθμό Απόλλωνα Σμύρνης, είναι το ακλόνητο φαβορί για την νίκη, παρά την 3η (!) αλλαγή προπονητή στην «ελαφρά ταξιαρχία», με τον Γιάννη Ματζουράκη να αναλαμβάνει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Ίσως το σημαντικότερο στοιχείο αυτού του πρωταθλήματος, είναι το γεγονός ότι κάθε ομάδα εκτός από τους τρεις βασικούς διεκδικητές του τίτλου, καλείται ν΄ αντιμετωπίσει διαδοχικά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Δεδομένο που καθιστά εξαιρετικά βεβαρυμένο ένα χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων για κάθε μία από τις υπόλοιπες 13 συμμετέχουσες στην διοργάνωση. Και από την συγκομιδή τους σ΄ αυτά τα ματς, αλλά και στην αντίδραση που θα δείξουν αμέσως μετά, θα εξαρτηθούν πολλά στην τελική βαθμολογία. Κατά συνέπεια, θα έχουμε ένα πρωτάθλημα με συνεχείς ανακατατάξεις και αλλαγές στην κατάταξη, στοιχείο που θα κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος. Και αυτό αφορά κυρίως τις ομάδες για τις θέσεις 7-16, αφού σύμφωνα με την μέχρι τώρα εικόνα, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ενώ Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και Άρης θα δώσουν την «μάχη» για τα «ευρωπαϊκά εισιτήρια».

Ο Παναθηναϊκός και οι «πιτσιρικάδες» του Γιώργου Δώνη, δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν. Και μάλιστα γίνονται ολοένα και καλύτεροι μέσα στο γήπεδο. Συνέπεια φυσιολογική και προϊόν των εξαιρετικών εμφανίσεων και των πέντε νικών σε ισάριθμους αγώνες (σ.σ. μόνο ο ΠΑΟΚ έχει το 5χ5 από τις υπόλοιπες ομάδες). Σήμερα οι «πράσινοι» έχουν δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη με τον Αστέρα που δείχνει βελτιωμένος σε σχέση με το ξεκίνημα, ενώ ο Ατρόμητος θα παραμείνει επικεφαλής -μαζί με τον ΠΑΟΚ- εφ΄ όσον νικήσει στο Περιστέρι τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Πανιώνιος-Αρης, Παναιτωλικός-Λεβαδειακός, Λαμία-ΟΦΗ και Ξάνθη-ΑΕΛ, ενώ το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

18:15 Πανιώνιος-Αρης NOVA
19:00 Παναιτωλικός-Λεβαδειακός ΕΡΤ-1
20:30 Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός NOVA

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

16:00 Λαμία-ΟΦΗ ΕΡΤ-1
18:15 ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης NOVA
19:00 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα ΕΡΤ-1
20:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός NOVA

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου

19:00 Ξάνθη-ΑΕΛ ΕΡΤ-1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ