ΣΠΟΡ

ΑΕΚ - Μπάγερν Μονάχου: Γιορτή και πρόκληση στο Champions League

ΑΕΚ - Μπάγερν Μονάχου: Γιορτή και πρόκληση στο Champions League
Πρόκληση για την ΑΕΚ το ματς με την Μπάγερν στο Champions League EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση στους ομίλους του Champions League, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη, βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται το απόγευμα της Τρίτης (23/10) στις 19:55 (Cosmote Sport 2) την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση επιστρέφει στις υποχρεώσεις της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και απέναντί της θα βρει ένα από τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τους απόλυτους κυρίαρχους του γερμανικού πρωταθλήματος. Αναμφίβολα η «μάχη» του ΟΑΚΑ αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση της φετινής σεζόν για το «συγκρότημα» του Μαρίνου Ουζουνίδη, το οποίο θα έχει στο πλευρό του τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς που αναμένεται να γεμίσουν το Ολυμπιακό Στάδιο, αποτελώντας τον 12ο παίκτη του «Δικέφαλου».

Οι Βαυαροί έρχονται στην Ελλάδα έχοντας πολλά προβλήματα να λύσουν στο εσωτερικό τους, καθώς προέρχονται από μία σειρά κακών εμφανίσεων και ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Ο Νίκο Κόβατς βρίσκεται σε δύσκολη θέση και το ματς με την ΑΕΚ είναι… μονόδρομος για την ομάδα του Μονάχου, καθώς δεν θέλει να μπλέξει σε περισσότερες… περιπέτειες μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Άγιαξ.

Με Οικονόμου

Η Ένωση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την αναμέτρηση της Τρίτης (23/10) και στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρίσκεται και ο Έλληνας άσος. Μάλιστα, αναμένεται να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, δίπλα στον Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας. Παράλληλα, στην ενδεκάδα αναμένεται να είναι οι Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γκάλο, Μπακασέτας, Μάνταλος και Κλωναρίδης. Εκτός ο τιμωρημένος Λιγάβια και οι τραυματίες Λόπες και Μοράν.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Γκάλο, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σβάρνας, Σιμόες, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Γιακουμάκης, Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Πόνσε, Μπογέ.

Χωρίς Ριμπερί

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν βρίσκεται στα πλάνα του Νίκο Κόβατς για τους Βαυαρούς, καθώς έμεινε στην Γερμανία, όπως επίσης και οι Τολισό και Κομάν, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Στο αρχικό σχήμα θα είναι οι Νόιερ, Ζίλε, Χούμελς, Κίμιχ, Αλάμπα, Τιάγκο, Χάμες, Μίλερ, Ρόμπεν, Γκνάμπρι και Λεβαντόφσκι.

Η αποστολή της Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ούλραϊχ, Φρούχτλ, Βάγκνερ, Σούλε, Χούμελς, Τιάγκο, Μαρτίνεζ, Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν, Χάμες, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Γκορέτζκα, Γκνάμπρι, Μάιερ, Μίλερ, Αλάμπα, Σαμπανί, Κίμιχ και Σάντσες.

Επιστροφή Κριστιάνο στο Μάντσεστερ

Αναμφίβολα το ματς που ξεχωρίζει από την πρώτη μέρα της 3ης αγωνιστικής του Champions League είναι αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Γιουβέντους στο «Ολντ Τράφορντ» για τον 8ο όμιλο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στην Αγγλία, αντιμετωπίζοντας τους «κόκκινους διάβολους», ενώ στην Ολλανδία, ο Άγιαξ θα παίξει απέναντι στην Μπενφίκα, στο άλλο ματς του 5ου ομίλου, όπου βρίσκεται η ΑΕΚ.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Τρίτη 23 Οκτωβρίου

19:55 ΑΕΚ - Μπάγερν Μονάχου
19:55 Γιουνγκ Μπόις - Βαλένθια
22:00 Άγιαξ - Μπενφίκα
22:00 Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μάντσεστερ Σίτι
22:00 Χόφενχαϊμ - Λιόν
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Βικτόρια Πλζεν
22:00 Ρόμα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουβέντους

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

19:55 Κλαμπ Μπριζ - Μονακό
19:55 PSV Αϊντχόφεν - Τότεναμ
22:00 Μπορούσια Ντόρτμουντ - Ατλέτικο Μαδρίτης
22:00 Μπαρτσελόνα - Ίντερ
22:00 Λίβερπουλ - Ερυθρός Αστέρας
22:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Νάπολι
22:00 Γαλατάσαραϊ - Σάλκε
22:00 Λοκομοτίβ Μόσχας - Πόρτο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ