ΣΠΟΡ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έλαμψε» στην επιστροφή του στο Old Trafford

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έλαμψε» στην επιστροφή του στο Old Trafford
REUTERS

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο τελευταίος παίκτης που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο του Old Trafford στον χθεσινό αγώνα της Γιουβέντους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έφυγε καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς των γηπεδούχων που δεν ξέχασαν το πέρασμά του από την Αγγλία.

Ο Ρονάλντο δεν είχε αγωνιστεί στο Old Trafford από την περίοδο που αποχώρησε από την ομάδα, χρόνια πριν. Τον υποδέχθηκαν, όμως, με θερμές αγκάλες, παρότι φορούσε τη φανέλα των Ιταλών.

Μόλις εμφανίστηκε για την προθέρμανση το γήπεδο σείστηκε από την υποδοχή που του επιφύλασσαν οι οπαδοί και των δύο ομάδων. Η ίδια αίσθηση επικράτησε και μετά το τελευταίο σφύριγμα. Οι Άγγλοι δεν έχουν ξεχάσει την προσφορά του Πορτογάλου, που έλαμψε με τη φανέλα με το νούμερο 7 των «Κόκκινων Διαβόλων».

Η ομάδα και ο Ρονάλντο έχουν αλλάξει πολύ από την τελευταία τους «συνάντηση». Η Μάντσεστερ έχει χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής της, από την άλλη ο Πορτογάλος διεθνής έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

Στον αγώνα του Champions League, o Ρονάλντο βοήθησε τη Γιουβέντους να αποδείξει γιατί θεωρούνταν φαβορί. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του, αλλά είχε αξιόλογη βοήθεια και από τους συμπαίκτες του.

Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις δύο ευκαιρίες για γκολ σε 90 λεπτά. Ο Πολ Πογκμπά ήρθε πιο κοντά απ΄όλους, χάνοντας ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο προπονητής της Μάντσεστερ, Ζοζέ Μουρίνιο, παραδέχθηκε πως η Γιουβέντους ήταν «σε άλλο επίπεδο», κάτι που μαρτυρούν και τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Οι Ιταλοί νίκησαν με 0-1 και παρότι ήταν πολλοί οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, ο Ρονάλντο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα πρωτοσέλιδα – για ακόμη μία φορά.

Η μεταγραφή και οι καταγγελίες για βιασμό

Η μετακίνηση του Ρονάλντο στην Γιουβέντους αποτέλεσε την έκπληξη του καλοκαιριού. Πωλήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 117 εκατομμυρίων, όμως, ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει τα υψηλά στάνταρ, που ο ίδιος έχει θέσει.

Ο Πορτογάλος εδώ και κάποιο διάστημα είναι αντιμέτωπος με καταγγελίες περί βιασμού. Ο ίδιος αρνείται όσα του προσάπτονται και όπως δήλωσε και στη συνέντευξη Τύπου προ του χθεσινού αγώνα είναι «ένας ευτυχισμένος άνθρωπος», σίγουρος πως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος σίγουρα δεν φανταζόταν αυτή την εξέλιξη όταν επένδυε στον 33χρονο, τόνισε πως η Γιουβέντους δεν είναι μόνο ο Ρονάλντο.

«Είναι μία ομάδα. Ο Ρονάλντο είναι το κερασάκι σε κάτι που χτίζαμε κομμάτι-κομμάτι, με υπομονή, ευφυΐα και πολλά ακόμη».

Η απόκτηση του Ρονάλντο είναι ίσως το κομμάτι που έλειπε από το παζλ της Γιουβέντους ώστε να καταφέρει να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δείξει η ιστορία.

Cristiano Ronaldo shines as Juventus outclasses Manchester United, by Aimee Lewis, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ