ΣΠΟΡ

Europa League: Βάσεις πρόκρισης για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Europa League: Βάσεις πρόκρισης για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό
Κρίσιμες μάχες για "Δικέφαλο" και "ερυθρόλευκους" στο Europa League EUROKINISSI / LATO KLODIAN

Κρίσιμες είναι οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην 3η αγωνιστική του Europa League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται την Βίντι και οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται κόντρα στην Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο και με νίκες θα κάνουν… βήμα πρόκρισης.

Πρώτος στην «μάχη» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα… πέσει ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες του Πέδρο Μαρτίνς δοκιμάζονται την Πέμπτη (25/10) στις 19:55 (Cosmote Sport 2) στο «Ζοσί Μπαρτέλ» του Λουξεμβούργου, κόντρα στην Ντουντελάνζ, στην παρθενική της εμφάνιση σε ομίλους των ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Οι «ερυθρόλευκοι» καίγονται για τη νίκη και συνάμα τους τρεις βαθμούς, ούτως ώστε να πάρουν το πρώτο «τρίποντο» στο 6ο γκρουπ της διοργάνωσης, μετά την ισοπαλία 0-0 με την Ρεάλ Μπέτις στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ήττα 3-1 από την Μίλαν στο «Σαν Σίρο», αλλά και παράλληλα να βάλουν ένα… τέλος σ’ ένα σερί τεσσάρων αρνητικών αποτελεσμάτων.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο ήττες στα πρώτα ματς του ομίλου, 1-0 εντός έδρας από την Μίλαν και 3-0 κόντρα στην Ρεάλ Μπέτις στην Ισπανία. Ωστόσο, το… έργο των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, μια και το «συγκρότημα» του Ντίνο Τοπμέλερ έχει δείξει πως δεν αποτελεί… αμελητέα ποσότητα και μπορεί να κάνει την… ζημιά, ειδικά από την στιγμή που οι Πειραιώτες δεν βρίσκονται στο καλύτερο… φεγγάρι τους.

Ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας του Λιμανιού δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ παράλληλα εκτός πλάνων έμειναν και οι Γιασίν Μεριά και Κωνσταντίνος Τσιμίκας. Συγκεκριμένα, στην αποστολή του Ολυμπιακού μετέχουν οι: Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Γκιλέρμε, Ναουέλ, Τουρέ, Ποντένσε, Γκερέρο.

«Ασπρόμαυρη» ευκαιρία για πρόκριση

Στην συνέχεια το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην Τούμπα, όπου στις 22:00 (Cosmote Sport 3) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Βίντι. Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από την επιβλητική νίκη 4-1 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Λευκορωσία και θέλουν κόντρα στους πρωταθλητές Ουγγαρίας να πάρουν το δεύτερο «τρίποντο» και να κάνουν αποφασιστικό… βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Από την άλλη, οι Μαγυάροι, μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ στα play offs του Champions League, μετρούν δύο ήττες στα πρώτα παιχνίδια του 12ου ομίλου, καθώς στην πρεμιέρα των ομίλων ηττήθηκαν εντός έδρας 2-0 από την ΜΠΑΤΕ και 1-0 από την Τσέλσι στο Λονδίνο. Αυτό σημαίνει πως το ματς στην Τούμπα είναι… τελικός για την ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ετοιμάζει τα σχέδιά του για την αναμέτρηση με τους Ούγγρους και αναμένεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, μια και ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την Super League. Ο Ρουμάνος κόουτς δεν έχει στην διάθεσή του τον τραυματία Μαουρίσιο, ενώ εκτός έμεινε και ο Βιεϊρίνια για λόγους αποφόρτισης.

Έτσι, στην αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκονται οι: Πασχαλάκης, Ρέι, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Μάτος, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς, Ζάμπα, Λημνιός, Χατσερίντι, Καρέλης, Ουάρντα, Ελ Καντουρί, Σάκχοφ.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Europa League:

1ος όμιλος
19:55 ΑΕΛ Λάρνακας - Λουντογκόρετς
19:55 Ζυρίχη - Λεβερκούζεν

2ος όμιλος
19:55 Λειψία - Σέλτικ
19:55 Σάλτσμπουργκ - Ρόζενμποργκ

3ος όμιλος
19:55 Κοπεγχάγη - Σλάβια Πράγας
19:55 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Μπορντό

4ος όμιλος
19:55 Σπαρτάκ Τρνάβα - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
19:55 Άντερλεχτ - Φενέρμπαχτσε

5ος όμιλος
19:55 Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άρσεναλ
19:55 Καραμπάγκ - Βόρσκλα

6ος όμιλος
19:55 Ντουντελάνζ - Ολυμπιακός
19:55 Μίλαν - Ρεάλ Μπέτις

7ος όμιλος
22:00 Βιγιαρεάλ - Ραπίντ Βιένης
22:00 Ρέιντζερς - Σπαρτάκ Μόσχας

8ος όμιλος
22:00 Μαρσέιγ - Λάτσιο
22:00 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Απόλλων Λεμεσού

9ος όμιλος
22:00 Μπεσίκτας - Γκενκ
22:00 Σάρπσμποργκ - Μάλμε

10ος όμιλος
22:00 Σεβίλλη - Ακχίσαρσπορ
22:00 Σταντάρ Λιέγης - Κράσνονταρ

11ος όμιλος
22:00 Ρεν - Ντιναμό Κιέβου
22:00 Γιάμπλονετς - Αστάνα

12ος όμιλος
22:00 ΠΑΟΚ - Βίντι
22:00 Τσέλσι - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ