ΣΠΟΡ

Εθνική Ελλάδας: Παρελθόν ο Σκίμπε, φαβορί ο Αναστασιάδης

Εθνική Ελλάδας: Παρελθόν ο Σκίμπε, φαβορί ο Αναστασιάδης
Προβάδισμα για τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας EUROKINISSI / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Οι «τίτλοι τέλους» στην συνεργασία του Μίκαελ Σκίμπε με την Εθνική Ελλάδας αναμένεται να πέσουν άμεσα, έπειτα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ με τον Άγγελο Αναστασιάδη να εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί για την επόμενη… μέρα.

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ομοσπονδιακού προπονητή στην «γαλανόλευκη», καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης (25/10) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, έχοντας ως ένα από τα βασικά θέματα την κατάσταση στην Εθνική Ελλάδας και το μέλλον του Μίκαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός τεχνικός δεν κατάφερε να παρουσιάσει σημαντικό… έργο στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος» στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, το Nations League, μια και οι ελπίδες για την πρώτη θέση έχουν μειωθεί δραματικά μετά την ήττα από την Φινλανδία.

Έτσι, οι αρμόδιοι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισαν να τερματίσουν την συνεργασία των δύο πλευρών και για τον λόγο αυτό δόθηκε η εξουσιοδότηση στον πρόεδρο, Βαγγέλη Γραμμένο, προκειμένου να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για τους όρους του «διαζυγίου» με τον Μίκαελ Σκίμπε, κάτι που σημαίνει πως ο Γερμανός θα αποτελέσει παρελθόν και αυτό που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΟ.

Προβάδισμα Αναστασιάδη για την εθνική

Παράλληλα, οι πληροφορίες που υπάρχουν από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας αναφέρουν πως ο Βαγγέλης Γραμμένος έλαβε την απαραίτητη εξουσιοδότηση για να ξεκινήσει συζητήσεις με τον Άγγελο Αναστασιάδη προκειμένου να αναλάβει τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος». Μάλιστα, ο Έλληνας κόουτς αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου της ΕΠΟ, θεωρώντας πως μπορεί να παρουσιάσει… έργο, όπως είναι κάνει και στην θητεία του στην εθνική ομάδα της Κύπρου, από το 2004 μέχρι το 2011.

Σε περίπτωση που τελικά προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ο 65χρονος κόουτς δεχθεί την πρόταση του Βαγγέλη Γραμμένου, θα γίνει ο πρώτος Έλληνας Ομοσπονδιακός προπονητής μετά τον Βασίλη Δανιήλ, το 2001, ήτοι 17 χρόνια μετά, όπου η εθνική πορεύτηκε με ξένους τεχνικούς και συγκεκριμένα τους Ότο Ρεχάγκελ, Φερνάντο Σάντος, Κλαούντιο Ρανιέρι, Σέρχιο Μαρκαριάν και Μίκαελ Σκίμπε, με… διάλειμμα πέντε αγώνων, όταν είχε αναλάβει ως υπηρεσιακός προπονητής ο Κώστας Τσάνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ