ΣΠΟΡ

Euroleague: Επιστροφή στις νίκες για Ολυμπιακό

Euroleague: Επιστροφή στις νίκες για Ολυμπιακό
Νικηφόρο βράδυ για τους Πειραιώτες. ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει 88-80 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ και να επιστρέψει στις νίκες στην Euroleague.

Μετά το «κάζο» της περασμένης εβδομάδας από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν πιο… υποψιασμένος. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, άλλωστε, είχε πάρα πολλές απουσίες για να καταφέρει να αντέξει μέχρι τέλους στο ΣΕΦ και να απειλήσει την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ με τη δεύτερη ήττα της στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» στο ξεκίνημα έδειξαν να έχουν τα ίδια… συμπτώματα με τον αγώνα κόντρα στους Ιταλούς, γρήγορα όμως βρήκαν το «αντίδοτο» και κατάφεραν να ρίξουν τους Ισραηλινούς στο «καναβάτσο» επικρατώντας 88-80.

Πλέον, ο Ολυμπιακός μετά από τέσσερις αγώνες στην Euroleague είναι στο 3-1, ενώ αντίθετα η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι στο 1-3 και σε δύσκολη θέση. Εξαιρετική εμφάνιση για τον Ολυμπιακό έκανε ο Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ από πλευράς Μακάμπι ο Ντεαντρέ Κέιν έκανε τα πάντα έχοντας 22 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα αλλά δεν ήταν αρκετός.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς στην Ευρωλίγκα, ξεχώρισε η μεγάλη νίκη της Αναντολού Εφές που επικράτησε 89-83 της Φενέρμπαχτσε στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας μάλιστα και μεγάλη ανατροπή.

Σημαντική νίκη πήρε και η Μπάγερν Μονάχου, που κατάφερε να νικήσει 77-71 στην έδρα της τη Μπασκόνια με πρωταγωνιστή τον Ντέρικ Γουίλιαμς.

Εντυπωσιακό ματς έγινε στο Μιλάνο, εκεί όπου η Αρμάνι με κορυφαίο τον Μάικ Τζέιμς νίκησε 81-80 τη Χίμκι, που είναι στο 0-4 στη διοργάνωση. Ο Αμερικανός γκαρντ στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων, ευστόχησε και στις τρεις βολές και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, πανεύκολο ήταν το βράδυ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα» υποδέχθηκε τη Μπούντουτσνοστ και επικράτησε με το εντυπωσιακό 89-55 για να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ