ΣΠΟΡ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 69-65: Έχασε μεγάλη ευκαιρία στη Μόσχα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 69-65: Έχασε μεγάλη ευκαιρία στη Μόσχα
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός κράτησε στους 69 πόντους την ΤΣΣΚΑ, η οποία όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη και να κάνει 5-0 στη Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν το ματς στα μέτρα τους και στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κακή επιθετική βραδιά των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη. Το κακό τρίτο δεκάλεπτο, όμως, επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ να πάρει το πάνω χέρι και μετά ήταν δύσκολο για τους «ερυθρόλευκους» να γυρίσουν το ματς.

Ακόμα κι έτσι, όμως, με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει… φωτιά στην τέταρτη περίοδο ισοφάρισε (63-63), 100’’ πριν το φινάλε αλλά στις λεπτομέρειες οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη, καθώς εκτός των άλλων είχαν και την απαιτούμενη ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησα άσχημα το παιχνίδι κι ήταν ιδιαίτερα άστοχες, κάτι όμως που οι παίκτες του Μπλατ βελτίωσαν σταδιακά. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι, την ώρα που ο Ολυμπιακός βρήκε πόντους στον αιφνιδιασμό μέσω της άμυνα τους. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 27-18 (16’), καθώς ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να ξεκινήσουν με 8/27 σουτ (στο 15’).

Ο μοναδικός που έδειχνε να είναι αποτελεσματικός από πλευράς ΤΣΣΚΑ ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος με δύο σερί τρίποντα (και 4/5 συνολικά) μείωσε σε 27-30 αλλά σουτάροντας με 29.2% στα δίποντα (7/24) η «ομάδα του στρατού» ήταν αδύνατο να γυρίσει το ματς.

Ό,τι όμως έχτιζε για 20 λεπτά ο Ολυμπιακός το «γκρέμισε» στα πρώτα 3.5 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου καθώς υπέπεσε σε πέντε λάθη (κι ενώ είχε τέσσερα σε όλο το πρώτο μέρος)! Η ΤΣΣΚΑ τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, πέρασε μπροστά για πρώτη φορά μετά το αρχικό 2-0 (41-39 με τρίποντο του Ροντρίγκεθ) και πήρε τον έλεγχο του αγώνα.

Οι παίκτες του Μπλατ βγήκαν τελείως εκτός ρυθμού, κάτι που προδίδουν κι οι μόλις 9 πόντοι που σημείωσαν το τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 21-9! Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, δεν το έβαλαν κάτω, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν και το ματς ήταν ισοπαλία 63-63, 100’’ πριν το φινάλε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το come back ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος πήρε το… όπλο του την κατάλληλη στιγμή και σημειώνοντας 11 πόντους στην τέταρτη περίοδο! Έβαλε τρία μεγάλα τρίποντα, ωστόσο αυτό που επιχείρησε 37’’ πριν το φινάλε ήταν airball, ενώ άστοχος ήταν κι ο Τουπάν από τη γωνία, 13’’ πριν το φινάλε.

Κάπως έτσι η ΤΣΣΚΑ που είχε 6/8 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα πήρε έστω και δύσκολα τη νίκη κι έκανε το 5-0 στη Euroleague.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ