ΣΠΟΡ

Μπούντουτσνοστ - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-72: Πέρασε από το Μαυροβούνιο και κοιτάει το ντέρμπι

Μπούντουτσνοστ - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-72: Πέρασε από το Μαυροβούνιο και κοιτάει το ντέρμπι
EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» σίγουρα δεν ήταν καλοί στην Ποντγκόριτσα αλλά νίκησαν με 72-67 και πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στη φετινή Euroleague.

Η εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες για 30 λεπτά είναι κάτι που σίγουρα θα απασχολήσει τον Τσάβι Πασκουάλ και τους συνεργάτες του.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αν και γενικά είχε καλή παρουσία στο αμυντικό κομμάτι, είχε πολλά θέματα στην επίθεση, με αποτέλεσμα η Μπούντουτσνοστ να μείνει σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μέσα στη διεκδίκηση της νίκης, χωρίς ουσιαστικά να παίζει κάποιο τρομερό μπάσκετ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Αντετοκούνμπο να βγάζει πολύ ενέργεια ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στην άμυνα, ωστόσο το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό στην επίθεση δεν του επέτρεψε να «χτίσει» διαφορά. Τα δύο τρίποντα του Τόμας (τα μοναδικά που πέτυχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο πρώτο μέρος σε οκτώ προσπάθειες) αλλά κι η καλή παρουσία του Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού» στα πρώτα 20 λεπτά, έδωσαν «αέρα» 9 πόντων (24-15), το… ξέσπασμα, ωστόσο, δεν είχε συνέχεια.

Οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε εύκολα λάθη κι έχασαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, με αποτέλεσμα όταν χάθηκε κάπως κι η συγκέντρωση στην άμυνα οι γηπεδούχοι να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Το μεγάλο πρόβλημα των «πράσινων» στο πρώτο μέρος, πάντως, ήταν ξεκάθαρα η επίθεση, αφού στη δεύτερη περίοδο πέτυχαν μόλις 13 πόντους!

Το πρόβλημα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να βγάζει μια νευρικότητα, έχοντας προβληματική επιθετική λειτουργία. Τα τρίποντα του Λοτζέσκι κράτησαν την ομάδα ισόπαλη καθώς οι γηπεδούχοι άρχισαν να είναι αποτελεσματικοί έξω από τα 6μ75, αλλά κάπου εκεί ο Καλάθης πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έγινε ο πρώτος «πράσινος» με διψήφιο αριθμό πόντων (10) και παράλληλα είχε και 9 ασίστ, βοηθώντας την ομάδα του να προηγηθεί με 50-46 (39’). Αυτό έδωσε ψυχολογία και βοήθησε τους παίκτες του Πασκουάλ να «λυθούν» και σταδιακά έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησαν με 4/7 τρίποντα το τελευταίο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 68-55 στο 36’, με τους Τόμας και Παπαπέτρου να είναι οι πρωτοστάτες.

Οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεση τους, μείωσαν σε 62-68 (38’) αλλά ο Παππάς διάβασε σωστά την άμυνα, κέρδισε τα φάουλ που έπρεπε και σημείωσε κρίσιμους πόντους από τη γραμμή των βολών.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-31, 47-50, 67-72.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ