ΣΠΟΡ

Ξεχάστε το άγαλμα του Ρονάλντο: Το γλυπτό του Σαλάχ είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό

Ξεχάστε το άγαλμα του Ρονάλντο: Το γλυπτό του Σαλάχ είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό

Το… αποτυχημένο άγαλμα του Κριστιάνο Ρονάλντο είχε προκαλέσει κύμα γέλιου στο διαδίκτυο. Όπως όλα δείχνουν, όμως, το γλυπτό που φτιάχτηκε για τον Μοχάμεντ Σαλάχ θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο αποτυχημένα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

Το άγαλμα του Αιγύπτιου διεθνή ποδοσφαιριστή αποκαλύφθηκε στα εγκαίνια του Παγκόσμιου Φόρουμ Νέων και θα «κοσμεί» την πόλη Σαρμ ελ Σεΐχ.

Ο Σαλάχ, για την ακρίβεια η φιγούρα που ο δημιουργός οραματίστηκε ως τον ποδοσφαιριστή, στέκει με ανοιχτά χέρια, χαμογελώντας και το βλέμμα στον ουρανό.

Τα χέρια, πόδια και ο κορμός του είναι εξαιρετικά δυσανάλογα σε σχέση με το… τεράστιο κεφάλι του.

Χρήστες των social media τονίζουν πως το γλυπτό μοιάζει περισσότερο με τον τραγουδιστή της δεκαετίας του 1970 Leo Sayer, ενώ άλλοι το παρομοιάζουν με τους Beavis και Butt-Head, αλλά και τον Marv Merchants, πρωταγωνιστή της ταινίας «Μόνος στο Σπίτι».

Ο γλύπτης Μάι Αμπντέλ Αλάζ, τόνισε πως συνέλαβε την ιδέα το 2016 και πως το άγαλμα ολοκληρώθηκε ένα μήνα πριν από την έναρξη του Φόρουμ. Μιλώντας σε αιγυπτιακή εφημερίδα, τόνισε πως ο Σαλάχ αποτελεί σύμβολο αριστείας και παράδειγμα στην Αίγυπτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ