ΣΠΟΡ

Champions League: Μεγάλα ντέρμπι σε Μιλάνο και Νάπολη

Champions League: Μεγάλα ντέρμπι σε Μιλάνο και Νάπολη
Κρίσιμες αναμετρήσεις στο Champions League REUTERS / Juan Medina

Δύο μεγάλα ντέρμπι φιλοξενεί η Ιταλία στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της 4ης αγωνιστικής του Champions League, καθώς στο Μιλάνο η Ίντερ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και στην Νάπολη η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση επιστρέφει στην καθημερινότητα, μια και το επόμενο διήμερο θα λάβουν χώρα οι αναμετρήσεις για την 4η αγωνιστική. Την Τρίτη (6/11) το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια, που θα κρίνουν, σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των ομάδων στην φάση των ομίλων.

Αναμφίβολα το ματς που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο. Στις 22:00 η Ίντερ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου. Οι Καταλανοί μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην κορυφή του γκρουπ, την στιγμή που οι «νερατζούρι» ακολουθούν με τρεις βαθμούς λιγότερους, στην δεύτερη θέση, έχοντας αφήσει πίσω τους την Τότεναμ και την PSV Αϊντχόφεν, οι οποίες αναμετρώνται στην Αγγλία, με στόχο την διατήρηση των ελπίδων για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ματς της Νάπολι με την Παρί Σεν Ζερμέν, στον ιταλικό νότο για τον 3ο όμιλο. Πριν από μερικά βράδια, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2 στο Παρίσι με τον όμιλο να παίρνει… φωτιά. Οι Ιταλοί είναι στην δεύτερη θέση με 5 βαθμούς, έναν πίσω από την Λίβερπουλ, που δοκιμάζεται στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και έναν περισσότερο από τους Γάλλους. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το ματς στο «Σαν Πάολο» έχει πάρει τον χαρακτήρα του… τελικού.

Μεταφερόμαστε… στην Ισπανία, όπου για τον 1ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης θα παίξει κόντρα στην Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί μετρούν το απόλυτο στις τρεις πρώτες στροφές του γκρουπ, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες, διέλυσαν 4-0 τους «ροχιμπλάνκος». Από την πλευρά τους, οι Ίβηρες θέλουν τη νίκη και συνάμα το «τρίποντο», όχι μόνο για εκδίκηση, αλλά και για να «πιάσουν» τους Βεστφαλούς στην κορυφή του ομίλου και να κάνουν σημαντικό… βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Μονακό θα αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ. Οι Γάλλοι του Τιερί Ανρί αναζητούν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Champions League, κάτι που ισχύει και για τους Βέλγους.

Τέλος, για το 4ο γκρουπ οι Πόρτο και Σάλκε, που προπορεύονται στην βαθμολογία, αντιμετωπίζουν εντός έδρας την Λοκομοτίβ Μόσχας και την Γαλατάσαραϊ, αντίστοιχα. Οι Πορτογάλοι μετά το «διπλό» στην Ρωσία, θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους απέναντι στην Λοκομοτίβ και να διατηρήσουν την κορυφή, την στιγμή που οι «μπλε» της Γερμανίας θα κοντραριστούν με την «Τσιμ Μπομ» με τον νικητή να κάνει αποφασιστικό βήμα για την δεύτερη θέση.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Τρίτη 6 Νοεμβρίου
19:55 Μονακό - Κλαμπ Μπριζ
19:55 Ερυθρός Αστέρας - Λίβερπουλ
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντόρτμουντ
22:00 Ίντερ - Μπαρτσελόνα
22:00 Τότεναμ - PSV Αϊντχόφεν
22:00 Νάπολι - Παρί Σεν Ζερμέν
22:00 Σάλκε - Γαλατάσαραϊ
22:00 Πόρτο - Λοκομοτίβ Μόσχας

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου
19:55 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρόμα
19:55 Βαλένθια - Γιουνγκ Μπόις
22:00 Μπενφίκα - Άγιαξ
22:00 Μπάγερν Μονάχου - ΑΕΚ
22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Σαχτάρ Ντόνετσκ
22:00 Λιόν - Χόφενχαϊμ
22:00 Βικτόρια Πλζεν - Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Γιουβέντους - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ