ΣΠΟΡ

Χίμκι - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 76-68: Έφυγαν ηττημένοι από τη Μόσχα οι «πράσινοι»

Χίμκι - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 76-68: Έφυγαν ηττημένοι από τη Μόσχα οι «πράσινοι»
Eurokinissi

Ούτε στη Μόσχα δεν ήρθε το μεγάλο «διπλό» που αναζητούν εδώ και καιρό οι «πράσινοι», οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιζε δίχως τον καλύτερο παίκτη της, τον Αλεξέι Σβεντ.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ήταν καλοί στην επίθεση. Από τη στιγμή, όμως, που δεν μπόρεσαν να «χαλάσουν» τα ποσοστά των γηπεδούχων έχασαν πολύ γρήγορα και τη διαφορά των 7 πόντων που εξασφάλισαν στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Η παραγωγικότητα έπεσε δραματικά στο δεύτερο μέρος, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν ο χειρότερος από τις δύο ομάδες, κάτι που έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα από τη στιγμή που κυνηγούσε στο σκορ. Κάπως έτσι μολονότι η Χίμκι πέτυχε μόλις 11 πόντους στην τρίτη περίοδο, η διαφορά... μεγάλωσε (!) αντί να μικρύνει, καθώς το «τριφύλλι» πέτυχε μόλις 7. Κι όσοι περίμεναν αντίδραση στο τελευταίο δεκάλεπτο διαψεύστηκαν καθώς ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχισε να έχει απίστευτα κακές επιλογές στην επίθεση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Χίμκι κατάφερε να βρει με ευκολία διαδρόμους προς το καλάθι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, κάτι που της επέτρεψε να πετύχει εύκολους πόντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας 11/15 σουτ και 10 ασίστ! Αυτός που ανέλαβε να αφυπνίσει τους «πράσινους», οι οποίοι δέχθηκαν 29 πόντους ως το 10’ ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος πέτυχε συνεχόμενα καλάθια (είχε 13 πόντους στο πρώτο ημίχρονο). Όταν μάλιστα οι παίκτες του Πασκουάλ έκαναν και αυτά που έπρεπε στην άμυνα κατάφεραν όχι μόνο να περάσουν μπροστά αλλά και να βρεθούν στο +7 (40-33 στο 13’).

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε κάνει μόλις 3 λάθη με τον Γκιστ να δίνει πολύτιμες λύσεις, όπως έπραξαν κι οι Παππάς, Τόμας που ήρθαν από τον πάγκο. Το «τριφύλλι» έχασε και πάλι τον ρυθμό του στην άμυνα κι οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με σερί 10-0, για να περάσουν μπροστά με 43-40 (17’).

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να παίξει καλή άμυνα κι έβγαλε πολλά «stop» στη Χίμκι, ωστόσο επιθετικά αντιμετώπισε προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μειώσει. Οι «πράσινοι» δεν είχαν «καθαρό» μυαλό κι υπέπεσαν σε 4 λάθη κι ενώ σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαν 6! Κάπως έτσι σε μια περίοδο που οι παίκτες του Μπαρτζώκα σημείωσαν μόλις 11 πόντους, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί γιατί σκόραρε από την πλευρά του μόλις 7!

Οι «πράσινοι» δεν έβγαλαν αντίδραση ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί που έδειξαν πολύ άσχημο πρόσωπο στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεχόμενες επιθέσεις κατέληξαν σε τρίποντα του Καλάθη, ο οποίος ήταν σε ακόμη ένα ματς πολύ κακός, όπως και όλη η ομάδα. Αποτέλεσμα ήταν η Χίμκι χωρίς να κάνει κάποια εντυπωσιακή εμφάνιση να προηγηθεί με 74-63 στο 37’.

Τα δεκάλεπτα: 29-25, 48-44, 59-51, 76-68.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρθία, Μόγκουλκοτς, Βοϊνόβιτς
Οι συνθέσεις:
ΚΙΜΚΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας):
Μποστ 3, Κρόκερ 2, Βιάλτσεφ, Γκριν, Ζάιτσεφ 3 (1), Μάρκοβιτς 5 (1), Μόνια 9 (2), Γκιλ 21, Γιακούσιν, Τζένκινς 12 (2), Τόμας 7 (1), Μίκι 14 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Τσάβι Πασκουάλ): Τόμας 8 (2), Λάνγκφορντ 17 (2), Παπαγιάννης, Λάσμε 4, Παππάς 3 (1), Γκιστ 19 (1), Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 13 (2), Καλάθης 2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ