ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Περιστέρι 80-75: Συνεχίζει αήττητος

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Περιστέρι 80-75: Συνεχίζει αήττητος
eurokinissi/ΣΤΟΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δυσκολεύτηκε να νικήσει (80-75) το Περιστέρι, ωστόσο έκανε το «7 στα 7» κι είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα στη Basket League

Οι «πράσινοι», οι οποίοι έπαιξαν χωρίς ουσιαστικά να έχουν παίκτη στη θέση «3» (έπαιξε ο Τόμας), λόγω της απουσίας των Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο, αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα κόντρα στο μαχητικό Περιστέρι του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι το αρχικό 7-0 τους στη Basket League μόνο τυχαίο δεν ήταν, ωστόσο στο τέλος της βραδιάς ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε και είναι πλέον η μοναδική ομάδα που δεν έχει γνωρίσει την ήττα (σ.σ. σε εφτά ματς γιατί χρωστάει εκείνο με τον Κολοσσό) στο πρωτάθλημα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Πασκουάλ ήταν οι Νίκ Καλάθης και Νίκος Παππάς, οι οποίοι σημείωσαν τους 40 από τους 80 πόντους της ομάδας του, έχοντας 7/14 τρίποντα! Επίσης, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε και 9 ασίστ, ενώ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο σερί 18-0 που έτρεξε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην τρίτη περίοδο, ξεφεύγοντας με 69-50! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Καλάθης είχε συμβολή στους 14 από τους 18 πόντους... Βέβαια, στο φινάλε χρειάστηκε κι η συμβολή του Κιθ Λάνγκφορντ (ο μοναδικός διψήφιος από τους υπόλοιπους «πράσινους»), ο οποίος πέτυχε ένα κρίσιμο τρίποντο και μια βολή όταν το Περιστέρι μείωσε σε 76-71!

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και ανάγκασε το Περιστέρι σε τέσσερα λάθη στα πρώτα 4.5 λεπτά, αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να προηγηθεί νωρίς με 15-5 αλλά από εκεί και πέρα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, κυρίως λόγω των κακών επιστροφών στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 14 πόντους στον αιφνιδιασμό στο πρώτο ημίχρονο! Ο Κάλαχαν έβαλε εφτά μαζεμένους πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στη συνέχεια στον Χάροου, ο οποίος ήταν διψήφιος (10π.) ως το 20'. Με τον Αμερικανό γκαρντ να βρίσκει διαρκώς ρήγματα στην «πράσινη» άμυνα το Περιστέρι όχι απλά επέστρεψε αλλά πέρασε και μπροστά (27-25 στο 13'), με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να σκοράρει κυρίως από ατομικές προσπάθειες (είχε 9 ασίστ όσες και το Περιστέρι). Οι Παππάς και Καλάθης είχαν στο πρώτο μέρος του 22 από τους 43 του «τριφυλλιού».

Ο Χάροου ξεκίνησε κεφάτος και στο δεύτερο ημίχρονο και πολύ γρήγορα έφτασε τους 16 πόντους, βοηθώντας το Περιστέρι να είναι σε... απόσταση αναπνοής (51-50 στο 24'). Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έπαιρνε λύσεις από τον Παππά, ο οποίος σε εκείνο το σημείο είχε 18 πόντους με 4/5 τρίποντα! Στο επόμενο τετράλεπτο, όμως, ανέλαβε δράση ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είχε συμμετοχή (με 7 πόντους και 3 ασίστ) στους πρώτους 14 πόντους από το 18-0 σερί που έτρεξαν οι «πράσινοι», οι οποίοι ξέφυγαν με 69-50 (28'). Ο αρχηγός πήγε στον πάγκο για να πάρει ανάσες και το Περιστέρι απάντησε με σερί 7-0, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να μείνει δίχως πόντο για 4 λεπτά! Σκόραρε όταν επέστρεψε ο Καλάθης στο παρκέ, ο οποίος με τρίποντο έκανε το 72-59 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Βέβαια, το Περιστέρι δεν εγκατέλειψε τη μάχη και κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά, φτάνοντας στο -5 (76-71) στο 38' αλλά οι τέσσερις πόντοι του Λάνγκφορντ κι η άμυνα στο φινάλε έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-39, 69-56, 80-75.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ