ΣΠΟΡ

Champions League: Ήττα και αρνητικό ρεκόρ για ΑΕΚ

Champions League: Ήττα και αρνητικό ρεκόρ για ΑΕΚ
Την έκτη ήττα σε ισάριθμα ματς στη φάση των ομίλων γνώρισε η ΑΕΚ EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-0 από τη Μπενφίκα στη Λισαβόνα και τερμάτισε χωρίς βαθμό στον όμιλο του Champions League καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση ελληνικής ομάδας στον θεσμό.

Έναν στόχο είχε η ΑΕΚ πριν από την αναμέτρηση με τη Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Η Ένωση ήθελε να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό, για να μην καταγράψει νέα αρνητική επίδοση σε ό,τι αφορά την παρουσία των ελληνικών ομάδων στον θεσμό. Η παρουσία της ΑΕΚ ήταν καλή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού στην Πορτογαλία, όμως, και πάλι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει και ηττήθηκε 1-0 με αποτέλεσμα να τερματίσει χωρίς βαθμό στον όμιλό της.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 88’ από τον Γκριμάλντο και έτσι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με ένα… τεράστιο μηδέν την παρουσία της στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. Η επίδοση αυτή είναι η χειρότερη στην ιστορία των ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση αφού… ξεπέρασε και τον μόλις έναν βαθμό που είχε κατορθώσει να πάρει ο Ολυμπιακός στην περσινή του παρουσία στη διοργάνωση.

Από εκεί και πέρα, με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων προέκυψαν και οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στον θεσμό. Οι 8 πρώτες των ομίλων θα είναι οι ισχυροί της κλήρωσης που θα γίνει τη Δευτέρα, ενώ οι 8 δεύτερες θα είναι ανίσχυρες. Σημειώνεται πως ομάδες που ήταν στο ίδιο γκρουπ δεν μπορούν να είναι αντίπαλες ενώ δεν γίνεται να κληρωθούν αντίπαλοι ομάδες από την ίδια χώρα. Οι πρώτοι αγώνες για τους «16» θα γίνουν στις 12/13 και 19/20 Φεβρουαρίου ενώ η ρεβάνς θα γίνουν στις 5/6 και 12/13 Μαρτίου. Οι ισχυροί θα είναι φιλοξενούμενοι στα πρώτα ματς, σαν ένα… άτυπο πλεονέκτημα που τους δίνει η πρώτη θέση που πήραν στον όμιλο.

Το γκρουπ των ισχυρών

Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Πόρτο, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτη, Γιουβέντους

Το γκρουπ των ανίσχυρων

Ατλέτικο Μαδρίτης, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Σάλκε, Άγιαξ, Λιόν, Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ