ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 88-81: Μεγάλη νίκη και... πάει για πλεονέκτημα!

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 88-81: Μεγάλη νίκη και... πάει για πλεονέκτημα!
EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε πολύ σκληρός και έκαμψε (88-81) την αντίσταση της Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ.

Η τουρκική ομάδα που για ακόμη ένα ματς έδειξε ότι φέτος είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα έφερε τους «ερυθρόλευκους» με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο όπως φάνηκε στον Ολυμπιακό… Τουπάν τα δύσκολα!

Ο Γάλλος φόργουορντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην αντεπίθεση του τελευταίου δεκαλέπτου και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη που την… ανεβάζει επίπεδο.

Τι εννοούμε; Ο Ολυμπιακός με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μπαίνει στα… έγκατα της πρώτης οκτάδας και μπορεί πλέον να διεκδικήσει και το πλεονέκτημα έδρας. Συγκεκριμένα, ανέβηκε στο 7-5 και πλησίασε στη μία νίκη την Εφες που έπεσε στο 8-4.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί κοντά στο «ζωγραφιστό» και τον Πρίντεζη να τον ακολουθεί ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 23-8! Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους με την άμυνα τους και βρήκαν πόντους στο «ανοικτό» γήπεδο. Η εικόνα της αναμέτρησης, όμως, άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, εκεί όπου η Εφές ξεκίνησε με επιμέρους 10-2!

Οι παίκτες του Αταμάν άρχισαν να είναι αποτελεσματικοί έξω από τα 6μ75, με τους Μίτσιτς και Λάρκιν να κάνουν τρομερή δουλειά, «πληγώνοντας» την άμυνα του Ολυμπιακού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εφές πέτυχε 34 πόντους, διαλύοντας κάθε πλάνο του Μπλατ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Πειραιά να περάσει την μπάλα στον Μιλουτίνοφ, ενώ στην άλλη άκρη του παρκέ ο Μίτσιτς ήταν ασταμάτητος. Με τρίποντο του Σιμόν έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους «ερυθρόλευκους» καθώς προηγήθηκαν με 73-66 (32’). Εκείνος που άλλαξε τελείως το μομέντουμ ήταν ο Τουπάν με τα σουτ που έβαλε έξω από τα 6μ75!

Με το τέταρτο τρίποντο του έβαλε μπροστά την ελληνική ομάδα με 79-77 (37’) και τον κόσμο στην… εξίσωση του ματς! Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του ο Ολυμπιακός έφτασε στην επικράτηση καθώς η Εφές έχασε κρίσιμες βολές ενώ έκανε κι ένα καθοριστικό λάθος, 18.6’’ πριν το φινάλε με το σκορ 83-80.

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 48-46, 65-68, 88-81.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ