ΣΠΟΡ

Champions League: Μεγάλα ντέρμπι στους «16»

Champions League: Μεγάλα ντέρμπι στους «16»
Αυτά είναι τα ζευγάρια των "16" του Champions League REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Η «τιτανομαχία» της Λίβερπουλ με την Μπάγερν Μονάχου ξεχωρίζει από την κλήρωση των «16» του Champions League.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (17/12) στην Νιόν της Ελβετίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της επόμενης φάσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Ελλάδα δεν είχε κάποιον… εκπρόσωπο, μια και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να προκριθεί από τον 5ο όμιλο, μένοντας στην τελευταία θέση, χωρίς να έχει κάποια βαθμολογική συγκομιδή.

Η κλήρωση των «16» έβγαλε ένα ιδιαίτερα δυνατό «ζευγάρι», καθώς η φιναλίστ του περσινού τελικού, Λίβερπουλ, θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου, την ομάδα που πήρε την πρώτη θέση στο γκρουπ της Ένωσης, ενώ η κάτοχος του τίτλου, Ρεάλ Μαδρίτης θα κοντραριστεί με την άλλη ομάδα του 5ου ομίλου, τον Άγιαξ.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Γιουβέντους, με τους «ροχιμπλάνκος» να παλεύουν για την πρόκριση, μια και ο τελικός του Champions League θα γίνει στο… σπίτι τους, το «Metropolitano». Ακόμα, η Παρί Σεν Ζερμέν θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από εκεί και πέρα, η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να έχουν εύκολο έργο, καθώς θα βρουν απέναντί τους τις Λιόν και Σάλκε, αντίστοιχα, ενώ η Ρόμα θα αντιμετωπίσει την Πόρτο και η Τότεναμ κληρώθηκε κόντρα στην Ντόρτμουντ.

Συνοπτικά, τα ζευγάρια των «16» του Champions League:

Σάλκε - Μάντσεστερ Σίτι
Ατλέτικο Μαδρίτης - Γιουβέντους
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν
Τότεναμ - Ντόρτμουν
Λιόν - Μπαρτσελόνα
Ρόμα - Πόρτο
Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης
Λίβερπουλ - Μπάγερν Μονάχου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ