ΣΠΟΡ

Στον Μουρίνιο επέρριψε το βάρος του διαζυγίου ο τεχνικός διευθυντής της Τσέλσι

Στον Μουρίνιο επέρριψε το βάρος του διαζυγίου ο τεχνικός διευθυντής της Τσέλσι
Reuters / Eddie Keogh Livepic

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν υπεύθυνος για την κακή πορεία της Τσέλσι και για το άσχημα κλίμα στα αποδυτήρια, που οδήγησε στην απόφαση της απόλυσης του.

Ο τεχνικός διευθυντής της Τσέλσι, Μάικλ Εμενάλο, κάλυψε πλήρως τους παίκτες των μπλε και εξήγησε τους λόγους της απομάκρυνσης του Ζοσέ Μουρίνιο. «Ο ιδιοκτήτης έπρεπε να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση για το καλό του συλλόγου. Η Τσέλσι, ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου είναι έναν βαθμό πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού. Αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Ο Εμενάλο μιλώντας στο Chelsea TV, επέμεινε ότι υπήρχε και σαφέστατο πρόβλημα στα αποδυτήρια, καθώς οι ίδιοι παίκτες, που πέρυσι πήραν άνετα το πρωτάθλημα, τώρα δεν μπορούσαν να αποδώσουν. «Σαν άνθρωπο, έχουμε τα καλύτερα αισθήματα, για τα όσα πέτυχε, όμως η Τσέλσι έχει πρόβλημα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και υπήρχε διχόνοια στα αποδυτήρια. Ήταν η στιγμή να δράσουμε. Τώρα πρέπει και οι παίκτες να δείξουν τι αξίζουν».

(Πατήστε στο tweet για να δείτε όλη την συνέντευξη)

Ο ίδιος ο Αμπράμοβιτς, σε μια σπάνια κίνηση για τα Αγγλικά ποδοσφαιρικά δεδομένα πήγε στην πρωινή προπόνηση και διαβεβαίωσε τους ποδοσφαιριστές για ένα νέο «φρέσκο» ξεκίνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους είπε ότι δεν ήθελε να διώξει τον Μουρίνιο, αλλά τα αποτελέσματα τον υποχρέωσαν και ουσιαστικά αποκάλυψε ότι κόουτς μέχρι το καλοκαίρι θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα ο Γκους Χίντινγκ. Την ίδια ώρα στο προπονητικό κέντρο ήταν και ο Πορτογάλος, που μάζευε τα πράγματά του, αλλά έφυγε δίχως να γίνει αντιληπτός από τους δημοσιογράφους, ενώ κανείς δεν ξέρει αν είχε και τετ α τετ με τον Ρώσο ιδιοκτήτη.

Στήριξη από τον αρχηγό

Την ίδια στιγμή όμως οι ποδοσφαιριστές κινούνται σε άλλο μήκος κύματος. Ο Φάμπρεγκας έπλεξε το εγκώμιο του Special ONE και τον ευχαρίστησε. Όμως ξεχωριστή σημασία είχε η φωτογραφία και το σχόλιο του Τζον Τέρι, στο Instagram.

«Το ευχαριστώ δεν μοιάζει αρκετό. Είναι μια θλιβερή ημέρα. Θα μας λείψεις αφεντικό. Τα καλύτερα από ΟΛΟΥΣ όσοι εργάστηκαν μαζί σου για τις απίθανες αναμνήσεις». Ο Μουρίνιο φέρεται να είχε έρθει σε κόντρα με τον αρχηγό, όμως τα παραπάνω λόγια δείχνουν κάτι διαφορετικό.

Φαβορί ο Χίντινγκ για τον πάγκο

Από το πρωί της Παρασκευής ο Ολλανδός τεχνικός συζητά με ανθρώπους της Τσέλσι για να επιστρέψει στην ομάδα μετά το 2009. Οι συνομιλίες συνεχίζονταν μέχρι το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου και εφόσον συμφωνήσει θα βρίσκεται στην κερκίδα για το ματς με την Σάντερλαντ. Στον πάγκο θα καθίσουν οι βοηθοί του Μουρίνιο, Στηβ Χόλαντ και Έντι Νιούτον.

Ο «μαϊμού Μουρίνιο»

Η Daily Telegraph υποστηρίζει σήμερα, ότι άνθρωπος που φωτογραφήθηκε εχθές να αποχωρεί από το προπονητικό κέντρο της Τσέλσι με κατεβασμένη κουκούλα, δεν ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο (όπως όλοι έγραψαν), αλλά ο Κέβιν Καμπέλο. Στέλεχος της διοίκησης, επιφορτισμένο να λύνει οτιδήποτε προκύψει σε σχέση με τους ξένους παίκτες της Τσέλσι. Για αυτό και δεν ήθελε να υπάρχει φωτογραφία του.

Η εφημερίδα στηρίζει το ρεπορτάζ στο γεγονός ότι ο «άνδρας με την κουκούλα» δεν φορά το πανάκριβο ρολόι, που δεν αποχωρίζεται ο Μουρίνιο, ούτε την βέρα του, ενώ δεν έχει και στον αριστερό του καρπό το τατουάζ με τα ονόματα της γυναίκας του και των παιδιών του.

Επιστρέφει η «Εύα»

Μεγάλη κερδισμένη της υπόθεσης μπορεί να είναι και η Εύα Καρνέιρο. Η γιατρός της ομάδας, που απομακρύνθηκε τον Σεπτέμβριο και πήγε στα δικαστήρια για να δικαιωθεί, ίσως επιστρέψει στην δουλειά της. Εάν μάλιστα η Τσέλσι δεν κάνει παράσταση στο δικαστήριο εργατικών διαφορών, τότε σε πιθανή δικαίωση της, θα κληθεί ο Μουρίνιο να αναλάβει όλο το ύψος της αποζημίωσης.

Διαβάστε και αυτά

Η Τσέλσι έδιωξε τον Μουρίνιο μετά και την ήττα από την Λέστερ

Έφυγε ο Μουρίνιο και πήρε... 16,5 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ