ΣΠΟΡ

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 60-69: 'Αλωσε τη Βαρκελώνη με «γίγαντα» Μιλουτίνοφ

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 60-69: 'Αλωσε τη Βαρκελώνη με «γίγαντα» Μιλουτίνοφ
EUROKINISSI

Με πρωταγωνιστή τον Νίκολα Μιλουτίνοφ (18π., 14ρ.), ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Βαρκελώνη, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη διαδοχική νίκη και ανεβάζοντας σε 8-5 το ρεκόρ του στην Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 69-60 της Μπαρτσελόνα, για την 13η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους «μπλαουγκράνα» στην τέταρτη διαδοχική απώλεια και έβδομη στο σύνολο.

Ο Σέρβος σέντερ έκανε ό,τι ήθελε τους ψηλούς των «μπλαουγκράνα», τελειώνοντας τον αγώνα με ένα εντυπωσιακό νταμπλ - νταμπλ! Συγκεκριμένα, είχε 18 πόντους και 14 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας). Μάλιστα, τα 7 εξ αυτών ήταν επιθετικά, κομμάτι του αγώνα που οι παίκτες του Μπλατ κυριάρχησαν απόλυτα, ανανεώνοντας 17 επιθέσεις! Επίσης, οι Βασίλης Σπανούλης και Ζακ ΛεΝτέι πέτυχαν καταλυτικούς πόντους, όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +13 κι οι γηπεδούχοι έκαναν την προσπάθεια τους να επιστρέψουν.

Πέρα από την τρομερή εμφάνιση του Μιλουτίνοφ, για τον οποίο οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν ποτέ αντίδοτο, καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση έπαιξε και το αμυντικό πλάνο που είχε καταστρώσει ο Ντέιβιντ Μπλατ κι εκτέλεσαν άψογα οι παίκτες του, παίρνοντας δίκαια μια σπουδαία νίκη που τους κρατάει γερά στη μάχη της τετράδας.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 8-5 κι απέχει μόλις μια νίκη από την Εφές, η οποία μετά τη νίκη επί της Μπούντουτσνοστ βρίσκεται στο 9-4. Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της, έπεσε στο 6-7 και θα πρέπει να δώσει «μάχη» για να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα της Euroleague.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Μπλατ μπήκαν προσηλωμένοι στην άμυνα και με εξαίρεση κάποια ρήγματα που δημιούργησε ο Κλαβέρ τα πήγαν εξαιρετικά στο ξεκίνα του αγώνα. Μάλιστα, αν ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο άστοχος στα δίποντα (3/12) θα είχε μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο μάζεψε 7 επιθετικά ριμπάουντ!

Ο Μιλουτίνοφ αποτέλεσε «ακρογωνιαίο λίθο» για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ανανέωσαν 11 επιθέσεις (τις τέσσερις ο Σέρβος σέντερ) στο πρώτο ημίχρονο, αλλά σούταραν με μόλις 38% στα δίποντα (8/21) και δεν βρήκαν πόντους μέσα από ομαδικές ενέργειες, κάτι που προδίδουν και οι μόλις 2 ασίστ.

Με τον Μιλουτίνοφ, όμως, να συνεχίζει να μαζεύει τα επιθετικά ριμπάουντ σαν… φιστίκια και μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (43-33 στο 23').

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εκείνο το σημείο ο Σέρβος σέντερ είχε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ, σε λιγότερο από 16 λεπτά συμμετοχής!

Η εικόνα του Ολυμπιακού είχε αλλάξει πλήρως στην επίθεση κι από τη στιγμή που ο Μπόγρης μπόρεσε να δώσει λύσεις (σκόραρε 5 μαζεμένους πόντους), όσο ο Μιλουτίνοφ πήρε τις απαραίτητες «ανάσες» στον πάγκο, η διαφορά έφτασε στο +13 (54-41 στο 27').

Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε η προσπάθεια της Μπαρτσελόνα να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά από τη στιγμή που δεν βρήκε ποτέ λύση στο «πρόβλημα» Μιλουτίνοφ δεν άγχωσε πραγματικά τους «ερυθρόλευκους». Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 48-55, αλλά η ελληνική ομάδα είχε όλες τις απαντήσεις για να φύγει από τη Βαρκελώνη με τη μεγάλη νίκη...

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 30-32, 48-55, 60-69

ΔΗΜΟΦΙΛΗ