ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Τρίτη σερί κατάκτηση για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Τρίτη σερί κατάκτηση για τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ένα ακόμα βαρύτιμο τρόπαιο σήκωσε ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος. EUROKINISSI

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 4-1 της Αλ Αΐν και κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Μπορεί να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη φετινή σεζόν, να αποχώρησε ο προπονητής των τριών συνεχόμενων Champions League Ζινεντίν Ζιντάν και ο σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να είναι η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη. Η «Βασίλισσα» έφτασε ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπου αντιμετώπισε την Αλ Αΐν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο άλλοτε επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει 4-1 και να πάρει ένα ακόμα τρόπαιο, το τρίτο συνεχόμενο. Το 2016, το 2017 και το 2018 η «Βασίλισσα» κατέκτησε τόσο το Champions League όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία. Παράλληλα, με τον πρώτο τίτλο στη μετά Ρονάλντο εποχή, η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων όντας η πρώτη στις κατακτήσεις. Δεύτερη είναι η Μπαρτσελόνα με τρία τρόπαια.

Για την ιστορία, τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Λούκα Μόντριτς, Γιορέντε, Σέρχιο Ράμος και ο Ναντέρ με αυτογκόλ ενώ για την Αλ Αΐν το γκολ της τιμής ήρθε από τον Σιοτάνι. Αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ του Σέρχιο Ράμος ήταν το γκολ νο99 με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος (71' Θεμπάγιος), Γιορέντε (82' Καζεμίρο), Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ (84' Βινίσιους), Μπέιλ, Μπενζεμά.

Αλ Αΐν (Ζόραν Μάμιτς): Έισα, Μοχάμεντ Αμπντουλραχμάν (67' Αμέρ Αμπντουλραχμάν), Αλ Ζαμπέρι, Αχμέντ, Αχμάντ (64' Μπαντάρ), Ελ Σαχάτ, Ντουμπιά, Φαγέζ, Σιοτάνι, Κάιο, Μπέργκ (75' Ναντέρ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ