ΣΠΟΡ

Έγραψαν ιστορία Τσιτσιπάς και Σάκκαρη: «Υποκλίθηκε» μπροστά τους ακόμα και ο «βασιλιάς» Φέντερερ

Έγραψαν ιστορία Τσιτσιπάς και Σάκκαρη: «Υποκλίθηκε» μπροστά τους ακόμα και ο «βασιλιάς» Φέντερερ
APE

Μεγάλη επιτυχία για τα δύο «χρυσά» παιδιά του ελληνικού τένις, καθώς Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσαν ονειρικά τις υποχρεώσεις τους στο Hopman Cup, το οποίο διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ένωσαν τις δυνάμεις τους στο διπλό μεικτό και... έριξαν στο καναβάτσο το ελβετικό ζευγάρι των Φέντερερ - Μπέντσιτς, βάζοντας τέλος στο αήττητο τους.

Το ελληνικό δίδυμο νίκησε, στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου, με 2-1 σετ την ομάδα της Ελβετίας, η οποία πήρε ωστόσο το «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης. Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη επιβλήθηκαν των Ρότζερ Φέντερερ και Μπελίντα Μπέντσιτς 4-3(4), 2-4, 4-3 και, με τη δεύτερη νίκη τους σε τρεις αγώνες, υποχρέωσαν το δίδυμο από την Ελβετία στην πρώτη ήττα τους στο τουρνουά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσιτσιπάς νωρίτερα... ζόρισε πολύ τον Φέντερερ, αλλά ο «βασιλιάς» του τένις επικράτησε στο τάι μπρέικ και στα δύο σετ 7-6 (6), 7-6 (4). Με αυτήν τη νίκη η Ελβετία προκρίθηκε στον τελικό του Hopman Cup, την ώρα που η ελληνική ομάδα χρειαζόταν να νικήσει και στα τρία παιχνίδια των δύο ομάδων, προκειμένου να πάρει αυτήν το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Με την ιστορική νίκη απέναντι στους Φέντερερ - Μπέντσιτς, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου, πάνω από Μ. Βρετανία και ΗΠΑ.

Το ελληνικό δίδυμο αποθεώθηκε από τους ομογενείς, που στήριξαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια των δύο Ελλήνων αθλητών.

«Εάν μου έλεγε κανείς πριν από δέκα χρόνια ότι θα παίξω απέναντι στον Φέντερερ θα γελούσα. Είναι μύθος» δήλωσε μετά την αναμέτρηση η Μαρία Σάκκαρη, μην μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό της.

Λίγο αργότερα, η Σάκκαρη αντιμετώπισε τη Μπελίντα Μπέντσιτς στο μονό των γυναικών και επικράτησε 6-3, 6-4, επιτρέποντας στην Ελλάδα να ισοφαρίσει σε 1-1 τις αναμετρήσεις της με την Ελβετία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ