ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Χολαργός 86-64: Έτοιμος για τη «διαβολοβδομάδα»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Χολαργός 86-64: Έτοιμος για τη «διαβολοβδομάδα»

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε (86-64) του Χολαργού και διατήρησε το αήττητο στη Basket League, πριν μπει σε μια κρίσιμη εβδομάδα στη Euroleague.

Οι «πράσινοι» άφησαν πίσω τους την ήττα και κυρίως την κακή εμφάνιση στο ΣΕΦ και πήραν χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν την 11η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο Ρικ Πιτίνο είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να δοκιμάσει διάφορα πράγματα εν όψει και της δύσκολης κι απαιτητικής συνέχειας.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε μια νίκη που χρειαζόταν μετά τον Ολυμπιακό, με καλή εμφάνιση και μπαίνει και καλή ψυχολογία σε μια κρίσιμη «διαβολοβδομάδα», όπου θα παίξει με Μπάγερν (Τετάρτη στο ΟΑΚΑ) και Μπαρτσελόνα (Παρασκευή στη Βαρκελώνη). Κι όλα αυτά σε ένα ΟΑΚΑ που είχε περισσότερους από 6.000 φιλάθλους, ανάμεσα τους πολλές οικογένειες και παιδιά, που ανταποκρίθηκαν στην «Ημέρα φιλάθλου» που έχει θεσπίσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Το μόνο αρνητικό ήταν ο τραυματισμός του Θανάση Αντετοκούνμπο στο πρώτο ημίχρονο. Ο διεθνής φόργουορντ δεν επέτρεψε ξανά καθώς είχε ενοχλήσεις στο ισχίο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Πιτίνο ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να υποπέσουν σε έξι φάουλ στα ισάριθμα πρώτα λεπτά του αγώνα, κάτι που τους έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέτυχε 11/18 δίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου είχε επίσης μόλις 0/1 τρίποντο και 7 ασίστ! Με τους «πράσινους» να πιέζουν σε όλο το γήπεδο η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει κι έφτασε στο +14 (29-15) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.

Γενικά, το «τριφύλλι» είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, με τον Πιτίνο να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής, δίνοντας από το πρώτο μέρος χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Μάλιστα, αυτό έδωσε τη δυνατότητα και στα αδέρφια Καλαϊτζάκη να βρεθούν αντίπαλοι στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ακόμα κι όταν δεν είχε καλό ρυθμό στην επίθεση, πήρε τα επιθετικά ριμπάουντ κι έτσι αύξησε τις κατοχές του. Κάπως έτσι με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η διαφορά έφτασε στο +18 (47-29).

Μια μικρή χαλάρωση, όμως, επέτρεψε στο Χολαργό να ρίξει κάπως τη διαφορά (51-40 στο 24'). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε μόλις 4 λάθη στο πρώτο μέρος κι έκανε τρία στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου. Βέβαια, αυτό ήταν και κάπως λογικό από τη στιγμή που ο Πιτίνο έκανε διαρκώς αλλαγές, δοκιμάζοντας διάφορα πράγματα εν όψει της συνέχειας. Άλλωστε οι «πράσινοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο κι όποτε χρειάστηκε πίεσαν στην άμυνα κι έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους στο 32' (71-50).

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έδειξαν διάθεση, ανταμείβοντας τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην «Ημέρα φιλάθλου» που έχει θεσπίσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 44-29, 65-48, 86-64.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ