ΣΠΟΡ

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 0-3: «Δήλωση» τίτλου στην Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 0-3: «Δήλωση» τίτλου στην Τρίπολη
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI

Νίκη που του δίνει… πρωτάθλημα πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, επικρατώντας 3-0 του Αστέρα.

Ο Πασχαλάκης κράτησε όρθια την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι Αρκάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες, ενώ ακυρώθηκε λανθασμένα κανονικό γκολ του Μπίσεσβαρ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βιεϊρίνια έδειξε τον δρόμο στον ΠΑΟΚ για τη νίκη, καθώς στο 65’ με φάουλ πέτυχε το 0-1 και ο Μαουρίσιο στο 69’ έγραψε το 0-2. Στο 90+1’ έγινε το 0-3 με αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου.

Συγκλονιστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη, με πολλές χαμένες ευκαιρίες. Αν και ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, ο Αστέρας έχασε την πρώτη καλή φάση του αγώνα στο 12’, όταν ο Καλτσάς βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη μετά από μπαλιά του Τσιλιανίδη, με τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου του Βορρά» να αποκρούσει. Σε αυτή τη φάση ο παίκτης του Αστέρα είναι οριακά οφσάιντ. Στο 19’ ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να απαντήσει και ο Μπίσεσβαρ μετά από κάθετη μπαλιά του Μαουρίσιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λανθασμένα ως οφσάιντ. Δύο παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν σε αντικανονική θέση, αλλά όχι ο Ολλανδός.

Ο Αστέρας στη συνέχεια ανέβασε στροφές και εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που άφηνε ο ΠΑΟΚ. Στο 26’ ο Ιγκλέσιας είχε δοκάρι, ενώ στο καυτό πεντάλεπτο 38’-42’, οι Αρκάδες έχασαν σωρεία ευκαιριών, με τον Πασχαλάκη να κάνει σωτήριες παρεμβάσεις και να κρατά το μηδέν για την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο ρυθμό στην Τρίπολη, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην τελική προσπάθεια. Ο Αστέρας είχε κάποιες προσπάθειες κυρίως με τον Μανιά, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ στο 60’ να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πασχαλάκη.

Τη λύση στη δυστοκία του ΠΑΟΚ έδωσε ο αρχηγός, με τον Βιεϊρίνια στο 65’ να εκτελεί εξαιρετική το φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 69’ ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τον Μαουρίσιο σε θέση βολής, με τον Βραζιλιάνο να κάνει το 0-2. Ο Πασχαλάκης στο 75’ απέκρουσε σουτ του Φερνάντεθ, σε μια ευκαιρία του Αστέρα να απειλήσει. Στο 79’ ο Μάτος άφησε τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες, καθώς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να απειλήσει, αν και είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 90+1’ ο Αστέρας έκανε δώρο το τρίτο γκολ στον ΠΑΟΚ, με τον Τριανταφυλλόπουλο να κάνει λανθασμένα γύρισμα στον Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν εκτός θέσης και η μπάλα μπήκε στα δίχτυα για το 0-3. Ο Λημνιός στο 90+2’ έχασε ευκαιρία για το τέταρτο γκολ, με τον Μουνάφο να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης (71’ Φερνάντεθ), Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας (87’ Δουβίκας), Μουνάφο, Βαλιέντε, Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Βιεϊρίνια, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας (71’ Ελ Καντουρί), Ζαμπά (77’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (86’ Τόσκα), Ακπόμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ