ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός – Χίμκι 71-57: Η άμυνα τον οδηγεί στην τετράδα!

Ολυμπιακός – Χίμκι 71-57: Η άμυνα τον οδηγεί στην τετράδα!
eurokinissi/ ΜΑΡΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός με μεγάλο «όπλο» του την άμυνα έφτασε άνετα (71-57) στην επικράτηση επί της Χίμκι στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την 12 νίκη τους σε 19 αγώνες στη Euroleague κι εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά τετράδας! Οι παίκτες του Μπλατ έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, μέσω της οποίας «βραχυκύκλωσαν» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα!

Η Χίμκι σκόραρε σχεδόν αποκλειστικά από ατομικές ενέργειες ή μετά από επιθετικά ριμπάουντ κι ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς του Ολυμπιακού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα, έχοντας 6/8 σουτ, ενώ παράλληλα έβαλαν δύσκολα στη ρωσική ομάδα (1/7 σουτ) με την άμυνα τους. Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης, εξασφαλίζοντας από νωρίς διψήφια διαφορά (14-3, 20-9).

Οι παίκτες του Μπλατ έκαναν σχεδόν έξι λεπτά για να σκοράρουν στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά με την άμυνα τους κράτησαν χαμηλά και τους αντιπάλους τους. Γενικότερα, τα λάθη κυριάρχησαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Με καλάθι του Τζένκινς, η Χίμκι βρέθηκε σε απόσταση… αναπνοής (23-22) αλλά σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Μιλουτίνοφ (είχε 10 πόντους στο πρώτο μέρος). Ο Σέρβος σέντερ πέτυχε 6 πόντους (4/4 βολές) και σε συνδυασμό με το buzzer-beater τρίποντο του Στρέλνιεκς, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας διψήφια διαφορά.

Το επιμέρους σκορ έφτασε στο 15-2 για τους «ερυθρόλευκους» με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου κι η διαφορά εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά στο +14 (38-24). Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί καθώς ο Παπανικολάου ήταν ιδιαίτερα «ζεστός» κι ξεκίνησε με 4/5 τρίποντα!

Με το πρώτο δίποντο του «Παπ», ο οποίος έφτασε σε εκείνο το σημείο στους 14 πόντους, η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 48-28! Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και δεν επέτρεψε να πέσει η διαφορά κάτω από τους 11 πόντους (66-55 στο 39').

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 32-22, 55-36, 71-57.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ