ΣΠΟΡ

Παγκόσμια κατάταξη τένις: Άλμα για Τσιτσιπά μετά την πορεία στο Αυστραλιανό Όπεν

Παγκόσμια κατάταξη τένις: Άλμα για Τσιτσιπά μετά την πορεία στο Αυστραλιανό Όπεν
REUTERS/Lucy Nicholson

Στη δέκατη πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως αναμένεται να ανέβει μετά την εκπληκτική του πορεία στο τουρνουά της Αυστραλίας. 

Ο μόλις 20 ετών Τσιτσιπάς θα ανέβει πιθανότατα στη 12η θέση ενώ αν περνούσε στον τελικό θα έβλεπε το όνομά του να φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς Έλληνας τενίστας μέχρι τώρα.

Η παγκόσμια κατάταξη θα ανανεωθεί μετά το τέλος του τουρνουά της Αυστραλίας.

Πρωταθλητής στο youtube

Η βάση των συνδρομητών του στο κανάλι του στο βίντεο, πάντως εκτοξεύτηκε στους 50.000, αφότου επικράτησε του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, σε μια ιστορική νίκη την περασμένη Τρίτη, ενώ αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο, εφόσον νικήσει τον κορυφαίο Ράφαελ Ναδάλ, με τον οποίο είναι αντιμέτωπος στον ημιτελικό.

Στο κανάλι του, ο 20χρονος τενίστας ανεβάζει βίντεο από την καριέρα του, αλλά και τα ταξίδια του. Όπως αναφέρει, ξεκίνησε τα βίντεο πέρυσι, αντλώντας έμπνευση από άλλους ανθρώπους.

«Όταν είμαι απελπισμένος, όταν έχω πεσμένη διάθεση, κάνω αυτά τα βίντεο και αισθάνομαι καλύτερα», δηλώνει, προσθέτοντας ότι τον κάνει να συνειδητοποιεί ότι το τένις δεν είναι το πιο σημαντικό στη ζωή και ότι όλοι έχουμε κρυφά ταλέντα, τα οποία δεν τα γνωρίζουμε. «Με κάνουν να χαλαρώνω με κάποιο τρόπο», τονίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ