ΣΠΟΡ

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση με «πενιά» από… Μπουζούκη!

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση με «πενιά» από… Μπουζούκη!
EUROKINISSI

Με γκολ του Γιάννη Μπουζούκη στο 32’ ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, παίζοντας από το 59’ με δέκα λόγω αποβολής του Κάτσε.

Τέλος στο… κακό σερί που είχε με την έλευση του 2019 έβαλε ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» κατάφερε να επικρατήσει 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και να επιστρέψει στις νίκες βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί που έτρεφε. Οι «πράσινοι» νίκησαν για πρώτη φορά μέσα στο Γενάρη και έφτασαν στους 27 βαθμούς, εδραιώνοντας τη θέση τους στην πρώτη πεντάδα κι αφήνοντας πίσω στη «μάχη» αυτή τους Αγρινιώτες.

Ο Παναθηναϊκός είχε τη συμπαράσταση περίπου 500 οπαδών του, βρήκε το γκολ που ήθελε με τον Γιάννη Μπουζούκη στο 32’ σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό και κατάφερε να… αποδράσει από την έδρα του Παναιτωλικού. Το «τριφύλλι» έπαιξε από το 59’ με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που έδειξε ο Βρέσκας στον Κάτσε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν έφτιαξαν καμία μεγάλη απειλή για την εστία του Διούδη, με τους «πράσινους» να καταφέρνουν τελικά να πάρουν το πολύ σημαντικό τρίποντο.

Με τριάδα στην άμυνα ο Παναθηναϊκός

Αυτήν τη φορά, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να επιστρέψει στο σύστημα των πρώτων αγωνιστικών και να βάλει τρεις στο κέντρο της άμυνας. Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια και τους Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιο και Μαυρομμάτη στα στόπερ. Στο δεξί άκρο ήταν ο Κουλιμπαλί, στο αριστερό ο Ινσούα και ο Κουρμπέλης με τον Κάτσε αμυντικά χαφ. Οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης, κινήθηκαν πίσω από τον προωθημένο Μακέντα.

Το «κόλλησε» ο Μπουζούκης

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα έδειχνε επηρεασμένος από τις μέτριες εμφανίσεις του τελευταίο διαστήματος, πλην όμως έψαχνε τους συνδυασμούς με την επιθετική τριάδα που είχε επιλέξει ο Δώνης, ωστόσο δεν είχε αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία, αλλά δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε κάτι περισσότερο από μια καλή κεφαλιά που είχε ο Μάλης και την οποία εξουδετέρωσε ο Διούδης εντυπωσιακά.

Όλα αυτά, ως το 32’ και την εξαιρετική κάθετη που έκανε ο Χατζηγιοβάνης στον Μακέντα, το γύρισμα του Ιταλού για την προβολή του Γιάννη Μπουζούκη και το γκολ που έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» από αυτό το σημείο κι έπειτα θα μπορούσαν να έχουν διαχειριστεί καλύτερα το ματς, όμως, φαινόταν το άγχος από τις κακές εμφανίσεις του τελευταίο διαστήματος.

Με δέκα και… ψυχή

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε «φορτωθεί» κάρτες από το πρώτο ημίχρονο, έδειχνε πως δύσκολα θα γλίτωνε κανείς την αποβολή σε κάποιο επικίνδυνο μαρκάρισμα. Ο Βρέσκας βρήκε την ευκαιρία στο 59’ και απέβαλε τον Κάτσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να «βγάλει» όλο το υπόλοιπο παιχνίδι με δέκα παίκτες.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι οι «πράσινοι» ήταν με παίκτη λιγότερο, κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν. Ο Παναιτωλικός δεν απείλησε επί της ουσίας, την ώρα που ο Δώνης από τον πάγκο έκανε τις απαραίτητες ενέργειες αλλάζοντας πρόσωπα και σχήμα, με την είσοδο του Παντελάκη στο τέλος και την τετράδα στην άμυνα, για να έρθει η σημαντική νίκη.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Άργκους, Μάλης, Γουίλιαν, Λουσέρο, Μανά (64’ Γκούγκα), Ντίας, Μάζουρεκ, Μπαϊρόβιτς (82’ Τσιγγάρας), Αμαράλ, Μαρινάκης (71’ Λιάβας)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί, Κάτσε, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (75’ Καμπετσής), Μπουζούκης (89’ Παντελάκης), Μακέντα (65’ Δώνης)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ