ΣΠΟΡ

Δημόσια συγγνώμη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού

Δημόσια συγγνώμη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε για το θέμα που απασχόλησε μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ και τον ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio και όπως υποστήριξε θέλησε να ζητήσει συγγνώμη για την κίνηση με το εσώρουχο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι μια άμεση συγγνώμη τόσο από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ, όσο πρωτίστως από τους αθλητές και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που ήταν εξαιρετικοί χθες σε παρκέ και κερκίδα». Πέρα από αυτό, βέβαια, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Ολυμπιακού τονίζοντας πως όλα όσα έγιναν από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» θα πρέπει να επιφέρουν βαριά τιμωρία με βάση τους κανονισμούς και τους νόμους.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως αυτή είναι η συνηθισμένη τακτική των Πειραιωτών που ουδέποτε έχουν παραδεχθεί την ήττα τους από τον Παναθηναϊκό εντός του παρκέ και πάντα ψάχνουν δικαιολογίες και αναζητούν άλλα αίτια για τις αποτυχίες τους.

Αναφορικά με τη διαιτησία στο ελληνικό μπάσκετ και την ΚΕΔ, σχολίασε πως η δική του άποψη είναι πάγια και επιζητά να κρίνονται τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο με 50-50 διαιτησία. Επίσης επεσήμανε πως και ο Παναθηναϊκός έχει αισθανθεί αίσθημα αδικίας από τους διαιτητές, ωστόσο, δεν έχει αποχωρήσει από το γήπεδο. Μάλιστα, υπογράμμισε πως θα ήθελε να είναι μαζί με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ στον τελικό της Κυριακής στην Κρήτη, ενώ για το Athens Alive υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάποιο νεότερο για να συζητηθεί δημόσια και πως είναι ένα έργο που χρειάζεται τον χρόνο του. Τέλος, ρωτήθηκε για το αν θα πάει ξανά στο ΣΕΦ και απάντησε αφοπλιστικά «γιατί να μην πάω

«Καταρχάς μας στεναχωρεί το γεγονός που για μια ακόμα φορά, η πολλοστή από τότε που έχασε ο Ολυμπιακός από όταν ανέλαβαν οι Αγγελόπουλοι, δεν έχουν παραδεχθεί ποτέ την ανωτερότητα του αντιπάλου. Μια φορά δεν είπαν ότι ήμασταν καλύτεροι, πάντα κάτι φταίει. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός, ήταν καταπληκτικός, πέταγαν τη μπάλα από τα εννιά και τα δέκα μέτρα. Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο, παρά τις προκλήσεις δεν παρεκτράπηκαν παρά τα όσα έγιναν όπως είπα και νωρίτερα», είπε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την αποχώρηση του Ολυμπιακού.

Όσο για την πιθανή τιμωρία των Πειραιωτών, πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία βάση νόμων και κανονισμών. Αυτό είναι απαράδεκτο, πολλές ομάδες έχουν παράπονα αλλά δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Όταν έχεις μάθει σε άλλες διοργανώσεις να έχεις έναν Μιλουτίνοφ με ένα φάουλ σε όλο το παιχνίδι και μετά υπάρχει κάτι διαφορετικό, αντιδράς. Είχαν μάθει αλλιώς».

Σε ερώτηση για το αν εννοεί την Ευρωλίγκα, απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις σχέσεις μας στην Ευρωλίγκα, απλά κάποιες φορές είναι διαφορετικά τα κριτήρια. Καλό θα είναι τα κριτήρια να είναι για όλους τα ίδια».

Για το αν συνέβαινε το ίδιο στον Παναθηναϊκό και πως θα αντιδρούσε ο ίδιος, είπε: «Έχει συμβεί πολλές φορές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παλαιότερα θυμάμαι τον Βράνκοβιτς σε πέντε λεπτά να βγαίνει με τέσσερα φάουλ. Έχουν συμβεί αυτά. Εμείς στην Ευρωλίγκα τι θα έπρεπε να κάνουμε με 26-6 βολές; Χάσαμε 20 πόντους, τελείωσε. Στο πρόγραμμα είναι και η νίκη και η ήττα και η συντριβή».

Για το αίτημα του Ολυμπιακού για διαιτητές Ευρωλίγκα στα ντέρμπι, σχολίασε: «Δεν το έχω ακούσει, δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ σε κάτι που δεν γνωρίζω».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε για το θέμα με το εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού και είπε: «Έχοντας διαβάσει κι έχοντας παρακολουθήσει το πώς έχει αντιμετωπιστεί το όλο θέμα, είναι ατυχές να δίνεται η σημασία που δόθηκε στη λανθασμένη αυτή κίνηση. Χθες έγιναν τραγελαφικά πράγματα από τον Ολυμπιακό με τον τρόπο που αποχώρησαν από το γήπεδο και με τις προκλήσεις. Είναι μια λανθασμένη κίνηση, θα ήθελα να απολογηθώ σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ εκτός από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού φυσικά. Ήταν πάνω στον ενθουσιασμό, αλλά ήταν λάθος. Όσο για τον αθλητικό εισαγγελέα, αν είναι τόσο κακό αυτό και πρέπει να τιμωρηθώ, ας τιμωρηθώ. Είναι μια άμεση συγγνώμη, πρωτίστως από τον κόσμο και τους αθλητές του Παναθηναϊκού γιατί έκλεψε χώρο από την προσπάθεια τους και την εξαίρετη εικόνα που είχαμε σαν ομάδα σε παρκέ και κερκίδες. Δεν έχω αποποιηθεί ποτέ πως είμαι πάνω από όλα οπαδός. Όχι και οπαδός, πάνω από όλα οπαδός».

Αναφορικά με τις προκλήσεις των παικτών του Ολυμπιακού κι αν έχει βρεθεί κι αυτός στη θέση τους στο ΣΕΦ ή σε άλλα γήπεδα, απάντησε: «Οφείλουμε όλοι εκείνη τη στιγμή να έχουμε την ψυχραιμία και να μην απαντάμε στον κόσμο. Το έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν κι έχω υποστεί τις συνέπειες. Πέρσι σε μια ιδιωτική συνομιλία, μου είχε πει σωστά ο κύριος Μπερτομέου "Δημήτρη, είμαστε μέσα στο χώρο του μπάσκετ, οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να φεύγουμε, τίποτα άλλο"».

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να αλλάξει η ΚΕΔ και η ΕΟΚ, είπε: «Η δική μου άποψη παίζει κάποιο ρόλο σε αυτό; Με οποιαδήποτε ιδιότητα είμαι στο μπάσκετ, αυτό που μου αρέσει είναι να παίζεται το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο. Τα ανθρώπινα λάθη πάντα θα υπάρχουν, άλλες φορές θα είναι υπέρ, άλλες κατά. Ο σκοπός είναι να είναι ο μέσος όρος 50-50 και να είναι πρωταγωνιστές οι αθλητές».

Για τη διαφορά του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, απάντησε «Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες χρονιές είχε πλεονέκτημα έδρας και έτυχε να είναι απέναντι στην ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο. Τα προηγούμενα χρόνια για ένα σουτ μείναμε έξω με την ΤΣΣΚΑ. Θεωρώ ότι έχουμε πετύχει πάρα πάρα πολλά με τη φορολογία και την κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάζουμε τα χρήματα του 2003, του 2005 και του 2011. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε αποτύχει στην Ευρωλίγκα, είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, πάντα πρέπει να έχουμε στόχο την κούπα και το Final Four. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στον κόσμο εκτός από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου του Τσαουσέσκου που να μην χάνει ποτέ. Έχουμε κάνει προσπάθειες, έχουμε καλομάθει στα Final Four όλα τα χρόνια, το καταλαβαίνω, αλλά όπως όλα τα πράγματα έχουν κατέβει στην Ελλάδα επίπεδο, έτσι συμβαίνει και στο μπάσκετ στα χρήματα που μπορούν να επενδυθούν».

Για τη δήλωση ότι ο Ολυμπιακός είχε προαποφασίσει να φύγει: «Το επαναλαμβάνω ότι όλα ήταν μεθοδευμένα. Αυτό φάνηκε από την πρόθεσή τους να φύγουν πριν πάνε στα αποδυτήρια. Ο κ. Μπαφές έστελνε φιλάκια στη Γραμματεία. Αν ισχύει αυτό, προφανώς και είναι προαποφασισμένο».

Για το Athens Alive: «Όταν θα υπάρχει κάτι πιο χειροπιαστό για να μιλήσουμε, θα το κάνουμε. Δεν υπάρχει κάτι νέο, όλα είναι στον δρόμο τους, σίγουρα με κάποιες καθυστερήσεις. Δεν μιλάμε για ένα μικρό έργο, μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα που θα έχουν γίνει στη χώρα οπότε πρέπει να πάρει τον χρόνο του».

Για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ: «Εγώ αυτό που θα πω είναι πως τώρα έχουμε ένα μεγάλο τελικό με τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη. Μακάρι να κάτσουμε μαζί οι δυο διοικήσεις, μακάρι να έρθει και ο κύριος Σαββίδης από το ποδόσφαιρο και να δείξουμε πως είναι το σωστό να φέρονται οι δυο διοικήσεις. Προσπαθώ με όλους τους παράγοντες να έχω καλές σχέσεις. Στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα, όπως είπα στην αρχή, δεν έχω ακούσει μια φορά από τους παράγοντες του Ολυμπιακού ότι έχασε δίκαια. Μια φορά».

Για το αν θα πάει στο ΣΕΦ ξανά: «Γιατί να μην ξαναπάω στο ΣΕΦ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ