ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Χίμκι 94-85: «Ζωντανός» με ημίχρονο βγαλμένο από το NBA

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Χίμκι 94-85: «Ζωντανός» με ημίχρονο βγαλμένο από το NBA

Ήθελε πάρα πολύ τη νίκη και το έδειξε από το πρώτο δευτερόλεπτο κόντρα στη Χίκμι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, επικρατώντας 94-85 των Ρώσων στο ΟΑΚΑ για την 23η αγωνιστική της Euroleague.

Mε ένα άκρως παραγωγικό πρώτο μέρος, όταν πέτυχε 65 πόντους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε «ζωντανός» στο «κυνήγι» της οκτάδας.

Με τον Ντεσόν Τόμας να είναι ασταμάτητος (25π.) και τους Κιλπάτρικ, Καλάθη, Παπαπέτρου και Λάνγκφορντ επίσης «διψήφιους», οι «πράσινοι» προσπέρασαν κατά μία νίκη την Κίμκι, έφτασαν τις 10 σε 23 αγωνιστικές στη Euroleague, ενώ κάλυψαν και τη διαφορά των 8 πόντων (76-68) με την οποία είχαν ηττηθεί στη Μόσχα, στον πρώτο γύρο.

Πλέον με το αποτέλεσμα αυτό ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προσπέρασε τη Χίμκι, στη βαθμολογία της Euroleague και πλέον ανέβηκε στην 11η θέση, όπου ισοβαθμεί με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μάλιστα, απέχει μία νίκη από την οκτάδα, στην οποία βρίσκονται η Μπασκόνια με την Μπάγερν Μονάχου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα της Χίμκι δυσκόλεψε τους «πράσινους» και τα εξαιρετικά ποσοστά του πρώτου μέρος έπεσαν, με το «τριφύλλι» να βάζει μόλις 20 πόντους στο διάστημα 21'-35'. Όμως το «καθαρό μυαλό» του Νικ Καλάθη (13π., 12ασ.), ο τρομερός Ιωάννης Παπαπέτρου (12π., 3ρ., 3ασ.) και ο διψήφιος Σον Κιλπάτρικ (17π.) «σφράγισαν» το θετικό αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ