ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρόκριση στον τελικό του Open Μασσαλίας και η ατάκα για τον… Μήτρογλου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρόκριση στον τελικό του Open Μασσαλίας και η ατάκα για τον… Μήτρογλου
EUROKINISSI/ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα βήμα μακριά από τον δεύτερο τίτλο της επαγγελματικής του καριέρας βρίσκεται ο  Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Μασσαλίας. 

Ο Έλληνας τενίστας ξεπέρασε στον σημερινό (23/2) ημιτελικό την αντίσταση του Βέλγου Νταβίντ Γκοφέν (Νο 24 στον κόσμο) με 7-6, 6-2.

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό είναι ο 30χρονος Μιχαΐλ Κουκούσκιν από το Καζακστάν, Νο 50 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος νωρίτερα επιβλήθηκε του νεαρού Γάλλου Ιγκό Ιμπέρ με 6-4, 6-4.

Το ισορροπημένο πρώτο σετ έδωσε τη θέση του σε ένα τάι-μπρέικ στο οποίο ο Έλληνας τενίστας κυριάρχησε απόλυτα και το κέρδισε με 7-1. Με... κεκτημένη ταχύτητα στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια στον Γκοφέν, κερδίζοντας εύκολα το δεύτερο σετ και παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, που είναι προγραμματισμένος για τις 15:00.

Η πρόκριση και ο... Μήτρογλου

Μετά το τέλος του αγώνα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε, ο Έλληνας πρωταθλητής που τη Δευτέρα θα είναι στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης, ρωτήθηκε για τον Κώστα Μήτρογλου, το όνομα του οποίου ακούστηκε κάποια στιγμή από την κερκίδα: «Μακάρι να έλεγαν το όνομά μου όταν παίζει εκείνος. Δεν νομίζω πως ξέρει ποιος είμαι, είναι πολύ γνωστός», απάντησε χαριτολογώντας ο Τσιτσιπάς

Στον 4ο τελικό ο Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς είναι στον πρώτο του τελικό στο 2019 ενώ διεκδικεί τον 2ο τίτλο του μετά από εκείνον που κέρδισε στο Open της Στοκχόλμης τον Οκτώβριο του 2018.

Νίκη και ατυχές περιστατικό για τον Τσιτσιπά στο Open Μασσαλίας

Ο τελικός είναι ο 4ος στην καριέρα του σε τουρνουά ATP αφού, εκτός από την Στοκχόλμη, είχε παίξει και στη Βαρκελώνη και στο Τορόντο, όπου είχε χάσει από τον Ραφαέλ Ναδάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ