ΣΠΟΡ

Εμιλιάνο Σάλα: Νέες αποκαλύψεις για τη μοιραία πτήση

Εμιλιάνο Σάλα: Νέες αποκαλύψεις για τη μοιραία πτήση
AP Photo/Thibault Camus

Καθημερινές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συντριβή μικρού αεροσκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα.

Τη Δευτέρα, δημοσιοποιήθηκε η έκθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (AAIB) για την κατάσταση στην οποία ήταν το μοιραίο αεροσκάφος.

Όπως έγινε γνωστό, λίγους μήνες πριν από τη μοιραία πτήση από την Νάντη της Γαλλίας με προορισμό το Κάρντιφ, το μικρό αεροσκάφος είχε περάσει με επιτυχία τον έλεγχο συντήρησης. Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος έλεγχος συντήρησης είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018.

Η προκαταρκτική έρευνα τονίζει, επίσης, πως το αεροσκάφος άλλαξε αρκετές φορές υψόμετρο πριν χαθεί η επαφή με τον πύργο ελέγχου.

Ο κύριος επιθεωρητής του AAIB, Γκέραντ Χέμπερτ δήλωσε:

«Συλλέγουμε στοιχεία από τα συντρίμμια, από το βίντεο των συντριμμιών, εξετάζουμε τα ραντάρ, εξετάζουμε τις καιρικές πληροφορίες που έχουμε από την περιοχή και έχουμε και καταθέσεις των μαρτύρων. Η υπηρεσία θα αναλύσει τώρα όλα αυτά στοιχεία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε την εικόνα του τι πραγματικά συνέβη. Η τελική έκθεση θα προσπαθήσει να εξετάσει όλους τους σχετικούς επιχειρησιακούς, τεχνικούς, οργανωτικούς και ανθρώπινους παράγοντες που θα μπορούσαν να συνέβαλαν στο δυστύχημα».

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον πιλότο

Η σορός του Αργεντίνου επιθετικού ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αεροσκάφους μετά από ιδιωτική αναζήτηση της οικογένειας, η οποία χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία. Οι Αρχές έχουν ρίξει, όμως, τώρα το βάρος των ερευνών στον εντοπισμό και την ανάσυρση της σορού του 59χρονου πιλότου, ο οποίος θεωρείται νεκρός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την ιατροδικαστική έρευνα, ο Εμιλιάνο Σάλα υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι και στο στέρνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ