ΣΠΟΡ

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ δημοπρατεί τέσσερα από τα δαχτυλίδια του για... καλό σκοπό

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ δημοπρατεί τέσσερα από τα δαχτυλίδια του για... καλό σκοπό
AP Images

Ο θρύλος του NBA Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ βγάζει σε δημοπρασία τέσσερα από τα έξι δαχτυλίδια του για να διαθέσει τα χρήματα σε κοινωφελείς σκοπούς.

Σκοπός του είναι να χρηματοδοτήσει το… μέλλον μικρών παιδιών, που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε επιστήμες και τεχνολογικές ομάδες, αλλά και μαθηματικά προγράμματα.

Ο 71χρονος σήμερα παλαίμαχος μπασκετμπολίστας έχει στην κατοχή του έξι πρωταθλήματα. Σε δημοπρασία θα μπουν τα δαχτυλίδια που κατέκτησε με τους Lakers το 1980, 1985, 1987 και 1988.

Παράλληλα, θα δημοπρατηθούν και φανέλες από τις συμμετοχές στα All-Star Game και μία υπογεγραμμένη μπάλα μπάσκετ από τον τελευταίο του αγώνα το 1989, σύμφωνα με το Bleacher Report.

Σε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο πρώην αθλητής τονίζει πως «έρχεται μία στιγμή στη ζωή του ανθρώπου που πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αποθήκευσης ενός δαχτυλιδιού πρωταθλήματος ή του να δώσει μία ευκαιρία σε παιδιά να αλλάξουν τη ζωή τους».

«Η επιλογή είναι απλή», υπογραμμίζει. «Πούλησέ τα όλα».

Όπως τονίζει ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, όταν σκέφτεται τη ζωή του προτιμά να βλέπει ότι βοήθησε παιδιά να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον από το να μένει θαμπωμένος από τη γυαλάδα των βραβείων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ