ΣΠΟΡ

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: «Clasico» αξίας 2,1 δισ. ευρώ (infographic)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: «Clasico» αξίας 2,1 δισ. ευρώ (infographic)
AP Photo/Andrea Comas

Χωρίς καλά καλά να στεγνώσουν οι... φανέλες από τη μεταξύ τους επαναληπτική αναμέτρηση στο Copa del Rey το βράδυ της Τετάρτης, το Σάββατο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, χωρίς να αλλάξουν γήπεδο, μένοντας στο Bernabeu, έχουν ραντεβού για τη Laliga αυτή τη φορά.

Το Clasico No 242 γενικά (οι δύο ομάδες έχουν από 95 νίκες, ενώ 51 ματς δεν ανέδειξαν νικητή) και No 178 για το πρωτάθλημα. H «μητέρα των μαχών», έστω κι αν η υπόθεση τίτλος για τους Μαδριλένους, δείχνει πια μακρινή, μίας και η μεταξύ τους απόσταση είναι στα εννέα βήματα.

Από την πρώτη αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα το 1916, οι δύο ομάδες και το… περιβάλλον τους φρόντισαν, αυτές οι συναντήσεις να γίνουν ξεχωριστές. Ήταν για το Copa del Rey, ενώ στις 17 Φεβρουαρίου 1929 έφτασε εκείνη για το πρωτάθλημα (Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2).

Ένα παιχνίδι αξίας 2,143 δισ ευρώ, μιας και η αξία της Μπαρτσελόνα είναι 1,17 δις, ενώ εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης 973,80 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η ειδικευμένη ιστοσελίδα transfrertmarkt.de.

20782969


ΑΠΕ - ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Αντ. Βαζογιάννης

Ο Μέσι είναι ο ακριβότερος όλων, με εκτιμώμενη αξία 160 εκατ. ευρώ, ενώ τέσσερις παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν σταματήσει στα 80 εκατ. ευρώ: Βαράν, Κροος, Μάρκο Ασένσιο και Μπέιλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ