ΣΠΟΡ

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-1: Νέο διπλό και πρόσω ολοταχώς για Πρωτάθλημα

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-1: Νέο διπλό και πρόσω ολοταχώς για Πρωτάθλημα
AP Photo/Manu Fernandez

Με τον Ίβαν Ράκιτιτς να είναι ο «χρυσός» σκόρερ η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης λίγες ημέρες μετά τον «θρίαμβο» του Κυπέλλου Ισπανίας. 

Ειδικότερα, στο 26ο λεπτό του αγώνα ο Κροάτης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το σκαφτό πλασέ και πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κουρτουά. Μάλιστα στο 39ο λεπτό μετά από σουτ του Σουάρες από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Κουρτουά έπεσε και έδιωξε.

Στο 45ο λεπτό του αγώνα επικράτησε ένταση μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων με αφορμή την αγκωνιά του Σέρχιο Ράμος στο πρόσωπο του Λιονέλ Μέσι. Λίγες στιγμές πριν "βγει" το πρώτο μέρος, ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης διεκδίκησε τη μπάλα και χτύπησε ύπουλα τον Αργεντίνο επιθετικό, ο οποίος έπεσε στο χορτάρι για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια έδειχνε στον διαιτητή (που δεν χρέωσε με φάουλ τον Ράμος) το ματωμένο του χείλος.



Οι δυο παίκτες τα είπαν σε έντονο ύφος με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν και να ηρεμούν το κλίμα. Στο 70ο λεπτό η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να κάνει το 2-0 αλλά ο Ντεμπελέ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Πάντως ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το γεγονός ότι στο 61ο λεπτό του ματς κατά την αλλαγή του Γκάρεθ Μπέιλ (πήρε ο Ασένσιο τη θέση του) οι φίλαθλοι του συλλόγου αποδοκίμασαν τον Ουαλό επιθετικό που θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να απειλήσει και στο 87ο λεπτό ο Μπενζεμά σούταρε αλλά ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Ρεγκιλόν, Μόντριτς, Καζεμίρο (75΄Ίσκο), Κρόος (56΄Βαλβέρδε), Μπέιλ (61 Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Αρτούρ (71΄Βιδάλ), Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ (78΄Κουτίνιο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ