ΣΠΟΡ

Αγωνία, τέλος: Ελεύθερη η μητέρα του Καλού που είχε απαχθεί

Αγωνία, τέλος: Ελεύθερη η μητέρα του Καλού που είχε απαχθεί
AP Photo/Bob Edme

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της Οζουρουόνιε Ζιλιέτ Καλού, που εδώ και μία εβδομάδα, βρισκόταν στα χέρια απαγωγέων.

Στις 27 Φεβρουαρίου, άγνωστοι δράστες, απήγαγαν την μητέρα του διεθνή άσου της Μπορντό, Σαμουέλ, όταν εκείνη επέστρεφε με το αυτοκίνητο της στο σπίτι της, στην περιοχή Αμπια της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ποσό που ζητήθηκε ως λύτρα ήταν 120 χιλιάδες ευρώ με τις επαφές να ρίχνουν τελικά το ποσό στις 36.000 ευρώ. Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αστυνομικές αρχές, η κ. Καλού, απελευθερώθηκε τελικά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό, εάν οι απαγωγείς έλαβαν τα χρήματα που ζητούσαν ως λύτρα.

«Αφέθηκε ελεύθερη τα μεσάνυκτα της Δευτέρας και βρίσκεται με τους οικείους της. Οι συνθήκες της απελευθέρωσης της, δεν έχουν διευκρινισθεί. Η σχετική έρευνα, συνεχίζεται, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες και να τεθούν ενώποον της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Αμπια, Γκόντφρεϊ Ογκμπόνα.

Όπως ανέφερε η Guardian, πίσω από την απαγωγή βρίσκεται η τοπική μαφία καθώς μετά την μεταγραφή του Καλού στην Μπορντό από την Γκεντ, συχνά-πυκνά, άγνωστοι άνδρες παρακολουθούσαν το σπίτι της.

«Σας παρακαλώ βοηθήστε με να απελευθερώσω τη μητέρα μου. Η μητέρα μου απήχθη την Τετάρτη 27 του περασμένου μήνα και καλούν συνεχώς ζητώντας περισσότερα λύτρα» είχε δηλώσει ο Καλού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ