ΣΠΟΡ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Μοιρασιά στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Μοιρασιά στο ΟΑΚΑ
EUROKINISSI

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Οι δύο «μεγάλοι» της Αθήνας προέρχονταν από κακές εμφανίσεις, που υποχρέωναν τους προπονητές να λάβουν άμεσα μέτρα. Η απουσία των δύο «μαέστρων» (τραυματίας ο Μάνταλος, τιμωρημένος ο Μπουζούκης) σήμαινε εκ των πραγμάτων αλλαγή πλάνων που ανέδειξε «νικητή» τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί κατάφερε να κρατήσει εύκολα την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ μακριά από την περιοχή του Διούδη, ενώ δημιούργησε και την πιο μεγάλη ευκαιρία του α΄ ημιχρόνου, με τον Μακέντα να φεύγει τετ-α-τετ με τον Μπάρκα από μπαλιά του Τάσου Δώνη και να πλασάρει πάνω από το δοκάρι.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να πάει στην πιο ασφαλή επιλογή για ένα ντέρμπι, χρησιμοποιώντας τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές και αφήνοντας στον πάγκο τους νεαρούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας της αρχικής ενδεκάδας του Παναθηναϊκού να είναι οριακά υψηλότερος από αυτόν της ΑΕΚ (26,9 έναντι 26,7).

Έπαιξε κι αυτό το ρόλο του, στην ευκολία με την οποία αναχαίτιζαν τους κινδύνους οι αμυντικοί των «πράσινων», διατηρώντας το 3-5-2. Αντίθετα, ο Χιμένεθ επέλεξε να αλλάξει σχηματισμό με τέσσερις στην άμυνα, τον Μπακάκη αριστερό μπακ, δύο ανασταλτικούς χαφ (Γαλανόπουλο, Σιμόες) και κανέναν δημιουργικό. Μάλιστα, η απουσία του Κρίστιτσιτς προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Η είσοδος του Σέρβου και λίγο μετά του Αλεφ, μεταμόρφωσε εντυπωσιακά την ΑΕΚ που κυκλοφόρησε τη μπάλα πολύ καλύτερα και έβαλε «δύσκολα» στην άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά και πάλι η πιο μεγάλη ευκαιρία της ήταν η «καραμπόλα» στον Κουλιμπαλί από σουτ του Λιβάγια, με τον Διούδη να εξουδετερώνεται και τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ (74΄). Πάντως και οι «πράσινοι» μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά, όταν η κεφαλιά του Κουρμπέλη έφυγε ελάχιστα άουτ στο 87΄.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι (45΄ λ.τρ. Τσόσιτς), Μάριος Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος (70΄ Αλεφ), Σιμόες, Μπογέ (59΄ Κρίστιτσιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Πόνσε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Βαγγέλης Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Τάσος Δώνης (90΄ Χατζηθεοδωρίδης), Αλτμαν (66΄ Καμπετσής), Μακέντα (90΄+2΄ Εμμανουηλίδης)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ