ΣΠΟΡ

«Θα γ...σω εσένα και την γυναίκα σου»: Επίθεση Ουέστμπρουκ σε οπαδό των Τζαζ

«Θα γ...σω εσένα και την γυναίκα σου»: Επίθεση Ουέστμπρουκ σε οπαδό των Τζαζ
AP Photo/Rick Bowmer

Σάλο στο NBA προκάλεσε η λεκτική επίθεση του Ράσελ Ουέστμπρουκ κατά οπαδού των Γιούτα Τζαζ στον αγώνα κατά των Οκλαχόμα Θάντερ.

Ο σούπερ σταρ των Θάντερ φαίνεται να ενοχλήθηκε από σχόλια οπαδού των Γιούτα και σε έντονο ύφος άρχισε να του φωνάζει "Στο υπόσχομαι. Δεν παίζω. Το ορκίζομαι στον Θεό. Το ορκίζομαι στον Θεό. Θα σε γ...σω. Θα γ...σω εσένα και την γυναίκα σου. Θα σε γ....σω. Όχι γ...α τα όλα. Στο ορκίζομαι σε ό,τι αγαπάω. Στο ορκίζομαι"

Το περιστατικό δεν έλαβε συνέχεια ωστόσο θεωρείται σίγουρο πως το ΝΒΑ θα καλέσει σε απολογία τον διεθνή γκαρντ και θα τον τιμωρήσει με «τσουχτερό» πρόστιμο.

Ο Γουέστμπρουκ, πάντως, έδωσε εξηγήσεις για τοπ συγκεκριμένο περιστατικό λέγοντας ότι προηγουμένως είχε δεχθείς χυδαία ρατσιστική επίθεση από τον συγκεκριμένο οπαδό, κάτι που επιβεβαιώνουν και δύο συμπαίκτες του, οι Ρέιμοντ Φέλτον και Πάτρικ Πάτερσον.

«Προφανώς όλοι μιλούν για το VIDEO που κυκλοφόρησε. Αυτό ξεκίνησε όμως με έναν νεαρό και την γυναίκα στην εξέδρα να μου λένε "πέσε κάτω στα γόνατα όπως έχει συνηθίσει". Για εμένα, αυτό δείχνει ασέβεια, νομίζω ότι είναι ρατιστικό και απρεπές, επειδή δεν υπάρχει προστασία για τους παίκτες. Νομίζω ότι έχουμε πολλούς σπουδαίους οπαδούς που έρχονται και απολαμβάνουν το παιχνίδι. Και μετά έρχονται κάποιοι και λένε πράγματα για εμένα και την οικογένειά μου», δήλωσε ο σούπερ σταρ των Θάντερ.

"Αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το ξανάκανα. Θα έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Θα προστατέψω τον εαυτό μου, την οικογένειά μου, την γυναίκα μου, την μητέρα μου και τον πατέρα μου και περιμένω από όλους να κάνουν το ίδιο. Αυτός είμαι και έτσι αντιμετωπίζω την κατάσταση» κατέληξε ο Ουέστμπρουκ, τονίζοντας όμως ότι δεν θα χτυπούσε ποτέ γυναίκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ