ΣΠΟΡ

Γκραν Κανάρια-Ολυμπιακός 90-67: Διασυρμός και προβληματισμός

Γκραν Κανάρια-Ολυμπιακός 90-67: Διασυρμός και προβληματισμός
EUROKINISSI

Η Γκραν Κανάρια έριξε «χαστούκι» μεγατόνων στον Ολυμπιακό και με 90-64 τον «βύθισε» ακόμα περισσότερο στον προβληματισμό του. 

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέρρευσαν στα Κανάρια Νησιά, βλέποντας την αδιάφορη Γκραν Κανάρια να στήνει από νωρίς το δικό της πάρτι, μέχρι το τελικό 90-67, για την 28η αγωνιστική και να... εξοστρακίζει τους Πειραιώτες από την οκτάδα!

Με ρεκόρ 14-14, η υπόθεση πρόκριση δυσκολεύει έτσι ακόμα περισσότερο για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, η οποία εκτός από την αγωνιστική κρίση, έχει πλέον να διαχειριστεί και την πίεση.

Με αρνητικό συντελεστή ασίστ-λαθών (8-14), μόλις 4/16 τρίποντα, τη γραμμή ψηλών απούσα και την άμυνα δυσλειτουργική, ο Ολυμπιακός δεν είχε τύχη, απέναντι σε μία Γκραν Κανάρια, που έδωσε ρεσιτάλ από τα 6.75 (13/29) και φρόντισε να στείλει τους Πειραιώτες από τα πρώτα λεπτά στο... εκτελεστικό απόσπασμα.

Ο Μπριάντε Ουέμπερ ήταν ο μοναδικός παίκτης που είχε διάθεση από το «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ από τους γηπεδούχους «έλαμψε» ο Μάρκους Έρικσον με 24 πόντους.

Η Γκραν Κανάρια αιφνιδίασε με το... καλημέρα τον Ολυμπιακό από τα 6.75 και μετρώντας 3/3 τρίποντα (2/2 από τον Στρόμπερι) προηγήθηκε με 9-0 στο 3΄ και 11-2 στο 4΄. Ωστόσο, με τον Ουέμπερ να διακρίνεται στα οργανωτικά, αμυντικά και εκτελεστικά του καθήκοντα και τη γραμμή ψηλών να ενεργοποιείται, οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν, μειώνοντας στο 10΄ σε 19-16. Τα απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας του Ολυμπιακού, όμως, δεν του επέτρεψαν να παραμείνει ανταγωνιστικός, η περιφερειακή του άμυνα δεν λειτούργησε ποτέ και η Γκραν Κανάρια ξέφυγε, μετά από επιμέρους σκορ 9-2, με +10 (28-18 στο 15΄), διαφορά που διατήρησε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Η... βροχή τριπόντων, που ξέσπασε στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου στο καλάθι του Ολυμπιακού (4/4 τρίποντα η Γκραν Κανάρια), παρέσυρε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στο 24΄ βρέθηκαν στο -20 (54-34). Με την άμυνα του Ολυμπιακού να είναι... απούσα σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο, η Γκραν Κανάρια, όχι μόνο δεν αγχώθηκε, αλλά διεύρυνε με τη λήξη της περιόδου τη διαφορά στο +23 (69-46). Και με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει σημάδια... διάλυσης στον... επίλογο του αγώνα, οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν απείλησαν, αλλά έπεσαν με το βαρύ 90-67.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ