ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 68-72: Τον τιμώρησε και τώρα... τρέχει!

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 68-72: Τον τιμώρησε και τώρα... τρέχει!
EUROKINISSI

Η Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επικράτησε 72-68 του Ολυμπιακού βάζοντας τον για τα καλά σε… μπελάδες όσον αφορά στην πρόκρισή του στους «8» της Euroleague.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και η Ζαλγκίρις Κάουνας έχουν πάρει τον «αέρα» του Ολυμπιακού επικρατώντας αυτήν τη φορά με 72-68.

Πάρα την εξαιρετική εμφάνιση του Μπριάντε Ουέμπερ (26π., ρεκόρ καριέρας στην Euroleague) η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών, πετώντας το «δώρο» της Αναντολού Εφές που νίκησε την Μπασκόνια στη Βιτόρια στον «κάδο των απορριμμάτων».

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ και απώλεσαν έτσι την ευκαιρία να σφραγίσουν την πρόκριση τους στα πλέι οφ. Πλέον, ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων στο κλείσιμο της αυλαίας της κανονικής περιόδου, απέναντι στην ουραγό Νταρουσάφακα, αν θέλει να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Πανό ντροπή στο ΣΕΦ

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανήρτησαν πανό με τα οποία… πανηγυρίζουν για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου σαν σήμερα (29/03) το 2007 υπό την ανοχή της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ και της Euroleague. Το χειρότερο όλων, είναι πως τα πανό αυτά είχαν μείνει αναρτημένα σε κοινή θέα, και φάνηκαν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όλο αυτό συμβαίνει με την ανοχή της ΚΑΕ Ολυμπιακός που δεν έχει καμία ενέργεια για να κατέβουν τα ντροπιαστικά πανό από την κερκίδα. Την ίδια ώρα, το ίδιο απαράδεκτη είναι και η στάση της Euroleague, που δεν έκανε καμία ενέργεια για το θέμα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η διοργανώτρια αρχή έχει και Έλληνες κομισάριους στα παιχνίδια, συνεπώς κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε το τι αναγραφόταν στα εμετικά πανό που για ακόμα μια φορά αναρτήθηκαν στο ΣΕΦ.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Άμεση αντίδραση και νομικές κινήσεις για τα πανό στο ΣΕΦ!

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έμεινε με… σταυρωμένα χέρια στη χυδαιότητα που είδε όλος ο κόσμος το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ. Η αντίδραση της διοίκησης του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και αποφασίστηκε μέσω του νομικού τμήματος να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες κατά των υπευθύνων για την ανάρτηση των δυο εμετικών πανό. Τα δυο αυτά χυδαία πανό, έμειναν κρεμασμένα στο ΣΕΦ για αρκετή ώρα, τα είδε όλος ο πλανήτης, όπως είδε και τους οπαδούς του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν για τον θάνατο ενός ανθρώπου. Οι ενέργειες του Παναθηναϊκού προφανώς σημαίνουν καταγγελία στην Ευρωλίγκα, ενώ την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια και σε ποινικό επίπεδο, στα ελληνικά δικαστήρια, αφού ο νέος αθλητικός νόμος προβλέπει σοβαρές κυρώσεις και ποινικές διώξεις για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς υπάρχει σχετική διάταξη για τέτοιου τύπου περιστατικά.

Τα σενάρια πρόκρισης για τους «αιώνιους»

Με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά το τέλος της 29ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη επί της Μπουντούτσνοστ για να προκριθεί στα playoffs ό,τι κι αν γίνει στα υπόλοιπα ματς. Αν η Μπασκόνια ηττηθεί στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι πράσινοι θα είναι έκτοι. Αν οι Βάσκοι νικήσουν, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα είναι έβδομη. Σε περίπτωση ήττας από τους Μαυροβούνιους, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα χρειάζεται ήττα της Αρμάνι Μιλάνο στην Αναντολού Εφές, ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Φενέρμπατσε και ήττα της Ζάλγκιρις στη Ρεάλ Μαδρίτης για να είναι εντός οκτάδας, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει της Νταρουσάφακα. Σε αυτό το σενάριο, οι Πειραιώτες θα είναι έβδομοι και οι «πράσινοι» όγδοοι. Για τον Ολυμπιακό, χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να συνεχίσει στα playoffs. Πρέπει να νικήσει τη Νταρουσάφακα, την ίδια στιγμή η Αρμάνι Μιλάνο που θα "καίγεται" για νίκη να ηττηθεί στην Κωνσταντινούπολη από την παντελώς αδιάφορη Αναντολού Εφές και η Ζάλγκιρις Κάουνας που με θετικό αποτέλεσμα θα τερματίσει εντός οκτάδας να ηττηθεί στη Μαδρίτη από την επίσης παντελώς αδιάφορη Ρεάλ που έχει κλειδώσει την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ