ΣΠΟΡ

Europa League: Ήχησαν τα βρετανικά «κανόνια» - Αγκαλιά με την πρόκριση Άρσεναλ και Τσέλσι

Europa League: Ήχησαν τα βρετανικά «κανόνια» - Αγκαλιά με την πρόκριση Άρσεναλ και Τσέλσι
ΑP PHOTO

Το σενάριο του αγγλικού «εμφυλίου» στο φετινό τελικό του Europa League, που θα γίνει στο Μπακού, συγκεντρώνει ακόμη περισσότερες πιθανότητες, μετά τη διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών της διοργάνωσης.

Άρσεναλ και Τσέλσι πήραν προβάδισμα έναντι των Βαλένθια και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, μετά το 3-1 των «κανονιέρηδων» επί των «νυχτερίδων» στο «Εμιρέιτς» και το 1-1 των «μπλε» στην έδρα της γερμανικής ομάδας.

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο αρχικό σχήμα, η Αρσεναλ κατάφερε να αντιδράσει άμεσα από το σοκ του 11΄ και μέσα σε εννέα λεπτά έφερε τα πάνω κάτω, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λακαζέτ. Η «κανονιά» του Ομπαμεγιάνγκ στις καθυστερήσεις αύξησε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες στην Άρσεναλ, ενόψει της ρεβάνς στο «Μεστάγια».



Στην «Κόμερζμπανκ Αρένα», η Αϊντραχτ πήρε προβάδισμα με το μεγάλο της «αστέρι» (Γιόβιτς), αλλά οι Λονδρέζοι «απάντησαν» σε ένα κομβικό σημείο του ματς με τον Πέδρο (τρίτο γκολ του Ισπανού στα δύο τελευταία ματς) και, πλέον, με το 1-1 στις αποσκευές κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ