ΣΠΟΡ

Η Σάκκαρη κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Μαρόκο!

Η Σάκκαρη κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Μαρόκο!
ΑP PHOTO

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας της κατέκτησε η Μαρία Σάκκαρη και μάλιστα με ανατροπή με την Νο 51 της παγκόσμιας κατάταξης να κατακτάει το τουρνουά του Μαρόκου. 

Ειδικότερα η Ελληνίδα αθλήτρια, αντιμετώπισε στον τελικό του Ραμπάτ την 27χρονη Βρετανίδα Τζοάνα Κόντα, Νο 47 στον κόσμο, και έχασε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 6-2. Όμως στο δεύτερο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, στο 4-4 «έσπασε» το σερβίς της Κόντα και το πήρε με 6-4. Στο τρίτο σετ, συνέχισε το ίδιο δυνατά, πέτυχε μπρέικ στο 2-1, άλλο ένα στο 4-1 και κατέληξε να πάρει με εντυπωσιακό τρόπο το σετ με 6-1 και ταυτόχρονα να κατακτήσει το τρόπαιο.

Αυτός ήταν ο δεύτερος τελικός για την Σάκκαρη, μετά το Σαν Χοσέ τον Αύγουστο του 2018, όπου είχε χάσει με 6-1, 6-0 από την Ρουμάνα Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου. Και είναι ο πρώτος τίτλος WTA για το ελληνικό γυναικείο τένις μετά από 11 χρόνια και την επιτυχία της Λένας Δανιηλίδου στο Χόμπαρτ της Αυστραλίας, το 2008.

Στην διαδρομή της έως τον τελικό η Μαρία Σάκκαρη, Νο 6 του ταμπλό, απέκλεισε διαδοχικά, στον Α’ γύρο την 18χρονη Όλγα Ντανίλοβιτς από την Σερβία (Νο 118) με 6-0, 6-2, στον Β’ γύρο την 27χρονη Βουλγάρα Ισαμπέλα Σινίκοβα (Νο 215) με 6-4, 6-4, στα προημιτελικά το Νο 1 του ταμπλό την 23χρονη Βελγίδα Ελίζε Μέρτενς (νο 18) με 6-4, 7-6(2) και στα ημιτελικά την 25χρονη Βελγίδα Άλισον Φαν Ούιτβανκ (Νο 52) με 6-4, 6-4.






Μάλιστα με δηλώσεις της η Μαρία Σάκκαρη έστειλε το μήνυμα της σε όσους την στήριξαν σε όλη της τη διαδρομή παραλαμβάνοντας το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε η αθλήτρια:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Τζοάνα. Έχει μια υπέροχη καριέρα. Είσαι μια πολύ καλή παίκτρια, όμως το σημαντικότερο εξ όλων είναι πως είσαι πάρα πολύ καλό παιδί- για μένα αυτό μετράει.

Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τους διοργανωτές. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένη από το επίπεδο του τουρνουά, γι' αυτό ευχαριστώ τους πάντες: τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές, τα ballboys, τους διαιτητής- όλους.

Είναι βέβαιο πως χωρίς τον προπονητή μου δε θα κατακτούσα αυτό το τρόπαιο. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που είναι εδώ μαζί μου και μου έδωσε εξτρά ενέργεια.

Είναι τεράστια ευχαρίστηση και χαρά να παίζω μπροστά σας σήμερα...».




ΔΗΜΟΦΙΛΗ