ΣΠΟΡ

Premier League: Πρωταθλήτρια Αγγλίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Σίτι

Premier League: Πρωταθλήτρια Αγγλίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Σίτι
AP Photo/Frank Augstein

H Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να αιφνιδιάστηκε από την Μπράιτον όμως στη συνέχεια αποκατέστησε την τάξη και επικρατώντας 4-1 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αγγλίας για δεύτερη σερί σεζόν. 

Η Μπράιτον έβαλε «σκούρα» στην Μάντσεστερ Σίτι στο ξεκίνημα του ματς όμως οι «πολίτες» βρήκαν τον τρόπο να πάρουν εύκολα τη νίκη (4-1) που ήθελαν και η οποία τους οδήγησε στην κατάκτηση της κορυφής της Premier League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα με «δράστη» τον Μάρεϊ στο 27ο λεπτό, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν άμεσα τη λύση για να φέρουν τούμπα το ματς και αρχικά με τον Αγουέρο ένα λεπτό αργότερα και στη συνέχεια με τον Λαπόρτ στο 38ο λεπτό έκαναν το 1-2.

Οι Μαχρέζ (63΄) και Γκιντογκάν (72΄) έγραψαν το τελικό σκορ που έδωσε τη νίκη και συνάμα τον τίτλο στη Σίτι.

Η Μάντσεστερ Σίτι με αυτή τη νίκη έφτασε τους 98 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Γουλβς εντός έδρας αλλά έμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πλέον ρίχνει το βάρος της στο πως θα επιστρέψει στην κορυφή του Champions League στον τελικό που έχει να δώσει κόντρα στην Τότεναμ στη Μαδρίτη.




Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ με κεκτημένη ταχύτητα από την επική ανατροπή κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Άνφιλντ έκαμψαν την αντίσταση της Γουλβς με δυο γκολ του Μανέ. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός αρχικά έκανε το 1-0 με γκολ στο 17ο λεπτό για να σφραγίζει τη νίκη στο 82ο λεπτό.

Η έτερη φιναλίστ του Champions League, Τότεναμ, ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Έβερτον στο Λονδίνο και «σφράγισε» την τέταρτη θέση και το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, χωρίς να εξαρτάται από το αποτέλεσμα της 1ης Ιουνίου στη Μαδρίτη.



Η Άρσεναλ, αντίθετα, παρά τη νίκη με 3-1 επί της Μπέρνλι, έμεινε στην πέμπτη θέση και για να συμμετάσχει στο Champions League της επόμενης περιόδου θα πρέπει να νικήσει την Τσέλσι στο Μπακού, στον τελικό του Europa League. Ο Ντίνος Μαυροπάνος ήταν βασικός στους «κανονιέρηδες», αλλά τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κοσιελνί στο 34ο λεπτό.

Με το χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ηττήθηκε στο «Ολντ Τράφορντ» με 2-0 από την υποβιβασμένη Κάρντιφ.



Άσχημο φινάλε και για τον Χοσέ Χολέμπας, που αποβλήθηκε στο 49ο λεπτό στην εντός έδρας ήττα της Γουότφορντ με 4-1 από τη Γουέστ Χαμ.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ