ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Τζόκοβιτς τον αποθέωσε και τον ευχαρίστησε στα ελληνικά

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Τζόκοβιτς τον αποθέωσε και τον ευχαρίστησε στα ελληνικά
ΑP PHOTO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε στον τελικό του Όπεν της Μαδρίτης του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Σέρβο μετά την παραλαβή του τροπαίου να αποθεώνει τον Έλληνα τενίστα.

Ο Σέρβος πάντως δεν ξέχασε να αποθεώσει τον τενίστα, στεκόμενος στο λαμπρό μέλλον που έχει ο Τσιτσιπάς, ενώ τον ευχαρίστησε στα ελληνικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νόλε:

«Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Στέφανο για τα καλά του λόγια και για μένα και για την ομάδα μου. Είσαι σίγουρα ένας νέος αστέρας στο τένις και έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας του μεγαλείου σου. Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα πάνω σου είναι η προσωπικότητά σου.

Ξέρω πολύ καλά εσένα, τον πατέρα σου, την οικογένειά σου εδώ και πολύ καιρό. Σε θυμάμαι όταν ήσουν μικρός, αλλά τώρα είσαι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από μένα. Είναι χαρά μου που μοιραζόμαστε τα ίδια κορτ και ανυπομονώ για ακόμα περισσότερες μάχες στο μέλλον. Ευχαριστώ φίλε».



Λύγισε από την κούραση στον τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανώς κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια κόντρα στον Ναδάλ ηττήθηκε με 6-3, 6-4 από τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Όπεν της Μαδρίτης.

O Σέρβος τενίστας ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και προηγήθηκε με 3-0 μέσα σε 12 λεπτά, με τον Τσιτσιπά να κάνει εύκολα λάθη ενδεικτικά της κούρασης που είχε από την υπερπροσπάθεια κόντρα στον Ναδάλ στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Ο Έλληνας τενίστας στη συνέχεια βρήκε τα πατήματα του και μείωσε σε 4-2 βγάζοντας πολύ όμορφες φάσεις που έκαναν τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο να τον χειροκροτήσει.

Όμως ο Τζόκοβιτς συνέχισε να είναι πολύ προσεκτικός και τελικά κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3 δείχνοντας την κλάση του και ότι παρά τον τραυματισμό του βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έδειξε να βρίσκει πολύ καλά τον εαυτό του και με το σερβίς του δυσκόλεψε τον Τζόκοβιτς κάνοντας το 3-2.

Ο Έλληνας τενίστας όμως και πάλι έβγαλε προβλήματα κούρασης και έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβο να κάνει break και να πάρει το προβάδισμα με 5-4.

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε να ανατρέψει το ματς με τον Τζόκοβιτς να κατακτάει το τρόπαιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ