ΣΠΟΡ

Έκανε την έκπληξη η Βαλένθια κόντρα στην Μπαρτσελόνα και κατέκτησε το Copa Del Rey

Έκανε την έκπληξη η Βαλένθια κόντρα στην Μπαρτσελόνα και κατέκτησε το Copa Del Rey

Απίστευτη Βαλένθια επικράτησε με 2-1 της Μπαρτσελόνα και κατέκτησε το Copa Del Rey για πρώτη φορά μετά το 2008!

Παράλληλα αυτό ήταν το όγδοο τρόπαιο στον συγκεκριμένο θεσμό για τη Βαλένθια, ενώ η Μπαρτσελόνα μετά από τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις τα τελευταία χρόνια γνώρισε την ήττα.

H Bαλένθια μπήκε εξαιρετικά στο ματς και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που έκανε η άμυνα της Μπαρτσελόνα. Oι «νυχτερίδες» απείλησαν με το «καλημέρα» στο πέμπτο λεπτό όταν ο Λενγκλέ έκανε το λάθος γύρισμα με τον Ροντρίγκο να «κλέβει» την μπάλα και αφού πέρασε και τον Σίλεσεν, έκανε το πλασέ με τον Πικέ, πάνω στη γραμμή, να προλαβαίνει και να διώχνει τη μπάλα.

Βέβαια η Βαλένθια βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ στο 22ο λεπτό όταν ο Γκαμεϊρό αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας αρχικά στη συνέχεια με δυνατό σουτ νίκησε τον Σίλεσεν και έκανε το 1-0. Το «πάρτι» για τη Βαλένθια συνεχίστηκε και έντεκα λεπτά αργότερα, όταν ο Σολέρ βγήκε στην αντεπίθεση και αφού πέρασε τον Ζόρντι Άλμπα έκανε την σέντρα με τον Ροντρίγκο να γράφει το 2-0 με κεφαλιά.

Η Μπαρτσελόνα απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό όταν ο Μέσι πήγε να βάλει ένα εκπληκτικό γκολ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της Βαλένθια. Ότι δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο, το έκανε στο 73ο λεπτό του ματς όταν ο Μάλκολμ εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Λανγκλέ να παίρνει την κεφαλιά τον Ντομένετς να αποκρούει αλλά ο Μέσι από κοντά έκανε το 2-1 για την Μπαρτσελόνα.

Στα εναπομείναντα λεπτά του ματς δεν άλλαξε κάτι και η Βαλένθια πήρε το τρόπαιο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝA: Σίλεσεν, Σεμέδο (46’ Βιδάλ), Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς (77΄Αλένα), Μπουσκέτς, Ράμος (46’ Μάλκολμ), Σέρτζι Ρομπέρτο, Μέσι, Κουτίνιο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντομένετς, Βας, Γκαράι, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Γκαγιά, Κάρλος Σολέρ, Παρέχο (65΄Κοντόγκμπια), Κοκλέν, Γκονσάλο Γκέντες, Ροντρίγκο (88΄Ντιαγκαμπί), Γκαμειρό (72΄Πιτσίνι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ