ΣΠΟΡ

Κέρδισε και την Ξάνθη με 2-1 η ΑΕΚ που έχει σοβαρά παράπονα από την διαιτησία

Κέρδισε και την Ξάνθη με 2-1 η ΑΕΚ που έχει σοβαρά παράπονα από την διαιτησία
EUROKINISSI / ICONPRESS/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η ΑΕΚ κέρδισε και την Scoda Ξάνθη με 2-1 στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε στην 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως αρκετά αμυντικά προβλήματα, αλλά και σοβαρότατα παράπονα από την διαιτησία του κυρίου Κουκουλάκη.

Η ΑΕΚ που παρατάχθηκε με αλλαγές στην αρχική σύνθεσή της, καθώς έμειναν στον πάγκο οι Κολοβέτσιος και Γιόχανσον, μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε ασφυκτικά την Ξάνθη και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 10' με τον Αραβίδη, που εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Τσέναμο στο σουτ του Μάνταλου.


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Επτά λεπτά αργότερα όμως οι αμυντικοί της έχασαν τον Σολτάνι, που με ωραίο σουτ ισοφάρισε. Η ΑΕΚ έχασε στην συνέχεια ευκαιρίες για να πετύχει και άλλο γκολ και τα κατάφερε στο 53 από ενέργεια του Βάργκας και εξαιρετικό τελείωμα του Μπαρμπόσα. Τα αμυντικά κενά της παραλίγο να της κοστίσουν εκ νέου και στο 63 ο Λαμπρόπουλος έσπρωξε τον Καπετάνο, ο Ανέστης όμως σταμάτησε την εκτέλεση πέναλτυ του Νιέτο και κράτησε το 2-1 καθώς ο Πογιέτ αποφάσισε να ρίξει στο ματς 3ο στόπερ και ένα επιπλέον αμυντικό χαφ (όπως έχει συμβεί και σε άλλους αγώνες).


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η ΑΕΚ έχει σοβαρότατα παράπονα από την διαιτησία (ο Αραβίδης είχε ζητήσει ορθά πέναλτι σε σπρώξιμο που δέχτηκε από τον Γούτα εντός της περιοχής πριν το 1-0, αλλά και για κάποια λάθη των βοηθών), με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να κάνει οργισμένη δήλωσε φεύγοντας από το γήπεδο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (4-3-3): Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Κορδέρο, Σιμόες, Μάνταλος (71' Κολοβέτσιος), Βάργκας (71' Γιόχανσον), Μπαρμπόσα (79' Τζεμπούρ), Αραβίδης.

Ξάνθη (4-2-3-1): Τσενάμο, Μπέρτος, Γούτας (29' Καρυπίδης), Λισγάρας, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο, Νιέτο (70' Ντιμιτρόφ), Βασιλακάκης, Ερέα (58' Καπετάνος), Σολτάνι.


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

"Μηδέν" τα άλλα ματς

0-0 έληξαν οι δύο πρώτες αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής, με διαφορετική πάντως εικόνα. Στο Περιστέρι Ατρόμητος και Πλατανιάς πρόσφεραν ωραίο θέαμα (ιδιαίτερα στο β μέρος), είχαν από ένα δοκάρι (Μπρίτο-Ανγκούλο), πολλές χαμένες ευκαιρίες (ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι) και τους έλειψε μόνο το γκολ. Αντίθετα στην Βέροια το παιχνίδι ήταν κάκιστο με ελάχιστες καλές στιγμές, ένα δοκάρι για τους γηπεδούχους (Κόλα) και τον Πανθρακικό να προσθέτει ένα ακόμη πολύτιμο βαθμό στην μάχη για την σωτηρία.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Ατρόμητος-Πλατανιάς 0-0
Βέροια-Πανθρακικός 0-0
ΑΕΚ-Skoda Ξάνθη 2-1

Κυριακή (10/1)

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (15.00)
Πανιώνιος-Ηρακλής (17.15)
Παναιτωλικός-Αστέρας Τρ. (17.15)
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (19.30)

Δευτέρα (11/1)

Καλλονή-Παναθηναϊκός (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ