ΣΠΟΡ

Ράπτορς - Ουόριορς 105-106: Πολύ σκληροί για να «πεθάνουν» οι πρωταθλητές

Ράπτορς - Ουόριορς 105-106: Πολύ σκληροί για να «πεθάνουν» οι πρωταθλητές
Gregory Shamus/Pool Photo via AP

Ένα απίστευτο ματς έγινε στο Τορόντο με τους Ράπτορς να… «αγγίζουν» την κατάκτηση του τίτλου, αλλά οι Ουόριορς απέδειξαν ότι δεν είναι τυχαία πρωταθλητές.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 105-106 και τώρα περιμένουν στο Όκλαντ για την… ισοφάριση της σειράς που θα φέρει και Game 7 στο Τορόντο. Δυστυχώς, όμως, οι πρωταθλητές έχασαν ξανά τον Κέβιν Ντουράντ με τραυματισμό.

Αν, όμως, οι Ράπτορς του Καουάι Λέοναρντ καταφέρουν να πάρουν νέα νίκη στην έδρα των Ουόριορς, τότε θα στεφθούν πρωταθλητές στο έκτο παιχνίδι της σειράς.



Στο πέμπτο παιχνίδι, πάντως, το Γκόλντεν Στέιτ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Με τους Ντουράντ, Τόμπσον και Κάρι να «πυροβολούν» και με την παρουσία και του Γκριν να δυσκολεύει τη ζωή των Ράπτορς στην άμυνα, οι Ουόριορς έδειξαν ότι δεν θα… αφήσουν το δαχτυλίδι να πάει σε άλλα χέρια.

Στα μέσα του δεύτερο δωδεκάλεπτου, ωστόσο, τραυματίστηκε ξανά ο Ντουράντ με αποτέλεσμα να αλλάξουν και πάλι οι ισορροπίες.



Κάρι και Τόμπσον κρατούσαν τους Ουόριορς, όμως, στο τελευταίο δωδεκάλεπτο ο Καουάι Λέοναρντ εμφανίστηκε στο ματς και έκανε ένα τρομερό ντεμαράζ.



Όλα έδειχναν πως οι Ράπτορς θα τελειώναν τη σειρά, κάτι που όμως διαψεύστηκε πανηγυρικά. Ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον με μεγάλα σουτ οδήγησαν το Γκόλντεν Στέιτ στο 106-105.

Πλέον, τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Όκλαντ, οι Ουόριορς έχουν την ευκαιρία για το 3-3 που θα φέρει το έβδομο παιχνίδι στο Τορόντο, ενώ οι Ράπτορς θα προσπαθήσουν να στεφθούν πρωταθλητές με 4-2 στην έδρα των κατόχων του τίτλου.



Όσο για τους κορυφαίους του πέμπτου τελικού, ο Στεφ Κάρι σταμάτησε στους 31 πόντους, με τον Κλέι Τόμπσον να έχει 26 πόντους και το καθοριστικό σουτ στο φινάλε για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Στον αντίποδα, ο Καουάι Λέοναρντ σταμάτησε στους 26 πόντους και τα 12 ριμπάουντ, με τον Λάουρι να χάνει το τελευταίο σουτ στο ματς που θα μπορούσε να δώσει ακόμα και το πρωτάθλημα στους Τορόντο Ράπτορς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ