ΣΠΟΡ

Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα του 2015-η Κάρλι Λόιντ κέρδισε στις γυναίκες

Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα του 2015-η Κάρλι Λόιντ κέρδισε στις γυναίκες
Reuters / Arnd Wiegmann

Ο Λίονελ Μέσι κέρδισε την Χρυσή Μπάλα για 5η φορά στην καριέρα του, ενώ στις γυναίκες το τρόπαιο πήγε στην Αμερικανίδα Κάρλι Λόιντ.

Επιστροφή στην κορυφή του κόσμου για τον Λίονελ Μέσι με την κατάκτηση για 5η φορά της Χρυσής Μπάλας. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο, αλλά ο Αργεντινός ήταν συγκινημένος όταν άκουσε το όνομα του από το στόμα του Κακά. έδωσε ένα φιλί στην γυναίκα του, Ιζαμπέλα Ροκούτσο, ασπάστηκε τον Νεϊμάρ και είχε μια θερμή χειραψία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Είναι μια ξεχωριστή στιγμή να βρίσκομαι και πάλι επί σκηνής, να κερδίζω μια ακόμη Χρυσή Μπάλα, αφού ήμουν τα προηγούμενα χρόνια στο κοινό και έβλεπα τον Κριστιάνο να κερδίζει. Είναι απίστευτο. Η "πέμπτη". Είναι περισσότερο από ό,τι ονειρεύτηκα σαν παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν και επίσης τους συμπαίκτες μου. Και στο τέλος να ευχαριστήσω γενικά το ποδόσφαιρο για όσα μου έχει δώσει. Και τα άσχημα και τα καλά. Γιατί με έκανε να μάθω και να μεγαλώσω".

Την ώρα που ο Μέσι μιλούσε στο κοινό, η Μπαρτσελόνα ανέβαζε ένα "ευχαριστήριο βίντεο" στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter με τον τίτλο, "πιστεύουμε στα όνειρα", με μοναδικές στιγμές της ιστορίας του Μέσι στους "μπλαουγκράνα".

Η επικράτηση του Μέσι ήταν άνετη. Με ποσοστό 41,33% μπροστά από τον Κριστιάνο (27,76%) και το Νεϊμάρ (7,86%).

Αμέσως μετά μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα βάζοντας τέλος (;) στα σενάρια μετεγγραφής του στην Μάντσεστερ Σίτυ.

Εντύπωση έκανε πάντως το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε αυτή την φορά ανάμεσα σε Κριστιάνο και Μέσι, κάτι που έλειπε σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Συγκινημένη η Κάρλι Λόιντ για την Χρυσή Μπάλα

Μετά από 3 χρόνια μια Αμερικανίδα επιστρέφει στον θρόνο. Η Κάρλι Λόιντ ήταν η καλύτερη με ποσοστό 35,28%, μπροστά από την Σέλια Σάσιτς (12,60%) και την Άγια Μιγιάμα (9,88%).

Στην εντυπωσιακή κατακόκκινη τουαλέτα της ξέσπασε σε λυγμούς ανεβαίνοντας στην σκηνή για να πάρει το βραβείο της.

Το ίδιο είχε συμβεί και λίγο νωρίτερα με την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς. Τον Βραζιλιάνο Ουέντελ Λίμα, που πήρε το βραβείο Πούσκας για το ωραιότερο γκολ του 2015.

Όλη η κορύφωση της βραδιάς είναι εδώ.

Στον Βραζιλιάνο Λίρα το βραβείο Πούσκας για το καλύτερο γκολ της χρονιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ